Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentenieuws Zutphen

Datum nieuwsfeit: 18-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zutphen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zutphen


GEMEENTENIEUWS

Controle hondenbelasting
Medio november gaat een aantal controleurs hondenbelasting op pad. Dit zal op wisselende tijden -dus niet alleen tijdens kantoortijden- gebeuren. De controleur, die zich altijd legitimeert met een door de gemeente Zutphen verstrekt legitimatiebewijs, zal u enkele vragen stellen over het wel of niet houden van een hond. Indien u niet thuis bent zal de controleur ter plekke beoordelen of er een hond aanwezig kan zijn.

De gemeenteraad heeft de jaarlijkse tarieven voor de hondenbelasting alsvolgt vastgesteld: één hond kost f 102,-, een tweede hond f 183,60 en een derde kost
f 214,20. Voor iedere hond boven het aantal van drie betaalt u f 244,80 en voor het houden van een kennel wordt een bedrag van f 586,30 opgelegd.

Misschien heeft u sinds kort een of meer honden en bent u nog niet in de gelegenheid geweest daarvan aangifte te doen. Wij adviseren u echter in dat geval alsnog schriftelijk aangifte te doen bij de gemeente Zutphen, afdeling Financiën, postbus 41, 7200 AA Zutphen. Wettelijk bent u verplicht binnen twee weken aangifte te doen. Als u geen hond meer heeft of het aantal honden dat u houdt is verminderd, kunt u dit tevens schriftelijk melden bij die afdeling. Hiermee voorkomt u dat u ten onrechte een (te hoge) aanslag hondenbelasting krijgt opgelegd.

Heeft u een hond die jonger is dan drie maanden en wordt deze tezamen met de moeder gehouden, dan hoeft u voor de jonge hond geen belasting te betalen. Ook voor honden die dienen om blinde personen te geleiden behoeft de belasting niet te worden betaald.

Nieuwjaarsreceptie
Het college van Burgemeester en wethouders heeft besloten dat de nieuwjaarsreceptie volgend jaar zal plaatsvinden op dinsdagavond 2 januari. Informatie over de verder invulling van deze avond volgt eind dit jaar.

Vijvers weer op diepte
Enkele vijvers nabij de kinderboerderij en de vijver tegenover woonwijk de Tichelkuilen zijn in de loop der jaren vrijwel dichtgeslibd De gemeente Zutphen en het waterschap hebben besloten deze vijvers weer op diepte te brengen. De werkzaamheden aan de vijvers vinden eind oktober plaats Het uitkomende materiaal wordt deels langsde kant van de vijvers en deels in weitjes bij de kinderboerderij verwekt.

Met de uitvoering van de werkzaamheden wil het waterschap de aan- en afvoermogelijkheden van dit stukje stedelijk water vergroten. Nu is er bijna geen doorstroming wat een slechte invloed op het waterleven heeft. Voldoende waterdiepte is ook belangrijk om de vis te laten overleven tijdens strenge vorstperioden. In de vijver bij de Tichelkuilen kwam vroeger weleens vissterfte voor. Dit werd veroorzaakt door de overstort van de riolering die hierop loosde. Na zo'n overstorting trad zuurstofloosheid op en dat was de oorzaak van de vissterfte. De gemeente heeft de overstort afgesloten. Ondanks de overstortigen uit die tijd blijkt uit onderzoek dat de kwaliteit van het slib zodanig is dat dit op de kant mag worden verwerkt.

Cursus veiligheid bij pech
Ook dit najaar organiseert 3VO Zutphen & Warnsveld in samenwerking met de politie en de Ford garage voor de inwoners van de regio gedurende twee avonden een cursus Veiligheid bij pech. Op de eerste avond geven specialisten voorlichting over verkeerssituaties en verkeersboren en wordt verteld hoe te handelen bij verkeersongevallen of autopech. Ook het invullen van het schadeformulier wordt behandeld. Er is uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen. Tijdens de tweede avond wordt de werking van de meest belangrijke auto-onderdelen toegelicht en leert u wielen, lampen en zekeringen verwisselen, startkabels aanleggen en hoe u koelwater- en oliepeil kunt controleren. Verder wordt aangegeven wat voor materiaal u voor pechgevallen minimaal "aan boord" moet hebben. De cursus is voor beginnende en ervaren automobilisten geschikt, iedereen kan immers in een pech- of ongevalsituatie terecht komen. De kosten voor deze cursus bedragen
f 15,-.

Als u belangstelling heeft voor deze cursus kunt u zich opgeven bij cursusleider Ben van Buuren, tel (0575) 521409 of bij het secretariaat, tel (0575) 513296.
E-mailen kan ook naar (a.kuyper@freeler.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie