Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Utrechtse Provinciale Commissie kunst bezoekt Zeist

Datum nieuwsfeit: 18-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
13 oktober 2000

PROVINCIALE COMMISSIE BEELDENDE KUNST BEZOEKT ZEIST

Op 18 oktober brengt de provinciale adviescommissie voor beeldende kunst en vormgeving een werkbezoek aan Zeist. Met gedeputeerde Jan van Bergen, portefeuillehouder cultuur bij de provincie Utrecht, brengt de commissie een bezoek aan "De Bellenbergh". Deze afdeling van het Christelijk Sanatorium van de H.C. Rümke Groep is in 1996 geopend. Vanuit Utrecht en omliggende provincies worden hier gezinnen opgenomen voor een intensieve klinische behandeling. De "Bellenbergh" is één van de vier plekken in Nederland, waar gezinnen gedurende een half jaar in een geheel andere situatie worden geplaatst om samen te leven met andere gezinnen. Gezamenlijk vinden zij een onderkomen in twee villagebouwen; voor de behandeling wordt het therapiegebouw "Het Panhuis" gebruikt.

In het centrum van het terrein bevindt zich een ruimte tuin, waarvoor kunstenaar Hans van Lunteren een nieuw ontwerp heeft gemaakt dat elementen bevat op de grens van tuininrichting, landschapsarchitectuur en beeldende kunst. Het idee van de kunstenaar is om een tuin te maken die vooral aansluit bij de belevingswereld van de kinderen van "De Bellenbergh". Langs het gazon is o.a. een vierkant houten podium geplaatst. Over een diepe bak met zand zijn boomstammen gelegd. De provinciale adviescommissie vindt dat Van Lunteren een helder en poëtisch tuinontwerp heeft afgeleverd. Reden voor de provincie Utrecht om dit project te ondersteunen met een subsidiebijdrage van ruim 27.000 gulden.

(Voor informatie: Ron.van.Dopperen@Provincie-Utrecht.nl, 030 - 258 31 96)

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie