Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wild eten in de Achterhoek erg gewild

Datum nieuwsfeit: 18-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

P E R S B E R I C H T

20 jaar wild eten in de Achterhoek

CULINAIRE VERWENNERIJ IN HERFST EN WINTER

ACHTERHOEK - Elk najaar reizen vele duizenden landgenoten en Belgen naar onze streek af. Want dan staan de wildgerechten namelijk centraal en zijn er bijzondere arrangementen, geknipt voor een meerdaags bezoek. Dat seizoen loopt ieder jaar van half oktober tot en met eind december en dertig (hotel)restaurants serveren dan die heerlijke wildgerechten. En dit jaar is heel bijzonder. Want het is nu al voor het twintigste(!) jaar, dat de restaurants en het Achterhoeks Bureau voor Toerisme gezamenlijk publiciteit zoeken voor de promotie van deze seizoensspecialiteit.

Wild eten in de Achterhoek is bij menig culinair liefhebber een begrip geworden.

Wat kunt u dan verwachten?

Immer staat culinair genieten voorop. Wat dacht u van een terrine van roodpootpatrijs, pistachenoten en cantharellen, eendenfilet met vijgensaus op hete bliksem of reefilet met groene linzen en een sabayon van bruin bier. Of eendenborst met zwarte bessensaus en rode kooltaart, een roulleau van wildzwijnsham met geconfijte sjalot of wildzwijnshaas, stamppot van snijbonen en bloedworst? Uiteraard wordt ook de gewone hazenpeper en een fazant met zuurkool geserveerd. Ieder restaurant heeft zijn eigen specialiteiten; slechts een punt is uniform: de door alle restaurants gezamenlijk gekozen wildwijn. Dit jaar is gekozen voor de Zuid-Afrikaanse Goede Hoop 1998, merlot cabernet sauvignon. Die staat bij alle restaurants voor hetzelfde bedrag (' 49,50) op de kaart.

Boek

"WILD! De beste recepten van restaurants uit de Achterhoek" is de titel van het jubileumboek, dat is uitgegeven ter gelegenheid van het twintigste jaar Wild eten in de Achterhoek . Een kleurrijk boek van 96 pagina s met veel recepten die eenvoudig thuis klaar te maken zijn, maar ook met achtergrondinformatie over een veelheid aan onderwerpen die alle met wild te maken hebben. Ook geeft het boek informatie over bereidingsmethoden, de keus voor een bijpassende wijn en is er veel aandacht voor de fotografie. De recepten zijn geleverd door de 31 restaurants die meedoen aan Wild eten in de Achterhoek . Het boek wordt niet alleen verkocht bij alle deelnemende restaurants en de VVV s in de Achterhoek, maar ook bij de boekhandel in heel ons land. De verkoopprijs bedraagt ' 35,00.

Arrangementen

Veel hotels hebben al dan niet in samenwerking met restaurants een- of meerdaagse arrangementen uitgebracht. Omdat nu het vierde lustrum wordt gevierd serveren de restaurants speciale drie- en viergangenmenu s tegen een vaste prijs. Voor een driegangenmenu wordt ' 135,00 voor twee personen berekend; het viergangenmenu kost ' 185,00 voor twee personen. Bij deze menu s is het 96 pagina s dikke boek "Wild!" inbegrepen. Andere arrangementen variëren van gratis overnachten na het diner tot Hap-stappen (hapjes en drankjes in verschillende horecagelegenheden) of een combinatie van vier- en zesgangendiners met een of meer overnachtingen in een luxe hotelkamer. Maar er zijn ook interessante dagtochten met een wandeltocht onder leiding van een boswachter, een sagensafari of kasteelbezoek in combinatie met een lunch of diner.

Gratis brochure

Alle informatie over Wild eten in de Achterhoek is vermeld in de gratis wildbrochure.

Deze is verkrijgbaar bij de grotere VVV s in ons land en bij het Achterhoeks Bureau voor Toerisme, Postbus 4106, 7200 BC ZUTPHEN, tel. (0900) 26 92 888, of per e-mail: info@achterhoektoerisme.nl

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie