Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra grensaanduiding in Zeeland

Datum nieuwsfeit: 18-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zeeland

Nieuwe grenspaal ter hoogte van Tractaatweg

Morgen, donderdag 19 oktober, wordt de grens tussen Belgisch en Nederlands Vlaanderen gemarkeerd met een extra grenspaal. De paal komt aan de westkant van de Tractaatweg (N253) en krijgt het nummer 307a.
Tot nu toe werd de grens ter plekke niet aangeduid. In de loop van de jaren is het gebruik van de overgang gegroeid en ook wordt min of meer vooruitgelopen op de verwachte toeneming van het verkeer als de Westerscheldetunnel in gebruik wordt genomen. Zowel voor het passerende verkeer als voor de hulpdiensten aan weerskanten van de grens wordt de markering daarom dienstig geacht. Vooral bij ongelukken en de daaruit voortvloeiende gevolgen en aansprakelijkheden is het van belang te weten of daarop Belgisch dan wel Nederlands recht van toepassing is. Van daar ook dat bij de plaatsing zowel het Belgische als het Nederlandse kadaster aanwezig zal zijn om proces-verbaal op te maken.
Het wordt de eerste grenspaal in Zeeuwsch-Vlaanderen die het jaartal 2000 draagt. De eerste - nummer 268a - is eerder dit jaar geplaatst langs het Schelde-Rijnkanaal. Voor de a-nummering is gekozen om niet alle volgende grenspalen te hoeven vernummeren als er een nieuwe wordt tussen geplaatst.

18 oktober 2000, mw. J.C. van Nieuwenhuijze, tel. 0118-631402, nr. 88/2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie