Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse Bond voor Tatoeeerders wil mee regels

Datum nieuwsfeit: 18-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NEDERLANDSE BOND VAN TATOEEERDERS

Reglementen Tattoo-,en piercingbranche

Reglementen in Tattoo-,en piercing branche.

Door middel van dit bericht vraagt de NBT nogmaals de aandacht voor het maken van regels in de Tattoo-, en oiercingbranche. Reden waarom wij weer de aandacht vragen voor dit onderwerp is het feit dat er nog steeds niets gebeurd is! Het Ministerie van VWS ziet waarschijnlijk niet de noodzaak in van het opstellen van deze regels.

De GGD Amsterdam heeft vanavond weer een bijeenkomst waar gesproken gaat worden over tatoeeren en piercen, maar op gemeentelijk niveau wordt niets bereikt voor mensen die buiten Amsterdam wonen. Wij gaan als NBT dan ook niet in op hun uitnodiging.

We hebben onlangs weer contact gezocht met de Tweede Kamer fractie van GroenLinks die het met onze gedachtswijze eens is en ook Kamervragen heeft gesteld aan Minister Borst. Zij heeft toentertijd toegezegd hiermee aan de slag te gaan, maar helaas is er nog steeds niets bereikt. Het mag in Nederland anno 2000 toch niet zo zijn, dat er maar mensen ziek en/of verminkt worden door mensen die denken een vak uit te kunnen oefenen, maar hier absoluut niet toe in staat zijn!

We willen dan ook dat de Minister zich laat doordringen van het feit dat het budgetair veel duurder is om zieke mensen te behandelen, dan om een reglement op te stellen die dit kan voorkomen!

Nogmaals, alleen de gemeente Amsterdam en nu ook Middelburg heeft met betrekking tot het tatoeeren en piercen de APV aangepast, maar Nederland is een stuk groter dan alleen deze twee gemeentes.

Als blijkt dat dit alleen een kwestie van geld is, vinden wij als Nederlandse Bond van Tatoeeerders en velen met ons, dit een zeer kwalijke zaak!

18 okt 00 17:10

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie