Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

4,7 miljoen subsidie Brussel voor plattelandsontwikkeling

Datum nieuwsfeit: 18-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

17-10-2000

4,7 miljoen voor plattelandsontwikkeling
subsidie Brussel

In het kader van de regeling Plattelandsontwikkeling ontvangen 13 projecten tesamen ruim 4,7 miljoen gulden subsidie uit Brussel. De 13 projecten betreffen waterbeheersprojecten in glastuinbouwgebieden, recreatieve fietspaden, vraag afhankelijk vervoer en een experiment met zonne-energie (zie bijlage). Dit jaar krijgen de projecten 1,6 miljoen gulden en het overige gedeelte volgend jaar. De EU betaalt de helft van de totale kosten, waterschappen, provincie, gemeenten en het rijk betalen de andere helft.

Het betreft het eerste programma POP-projecten voor Zuid-Holland. De POP-regeling is officieel eind september door Brussel voor Nederland opengesteld. Gezien het krappe tijdsbestek zijn vooruitlopend op goedkeuring van Brussel van het door Nederland ingediende Plattelandsontwikkelingsplan (POP) nu al projecten ingediend. Op basis van het budget voor 2000 is subsidie toegekend. Voor Zuid-Holland voert de provincie deze regeling uit. Omdat de subsidieregeling tot 2006 loopt zullen er de komende jaren nog vele projecten voor deze EU-subsidieregeling in aanmerking komen. De opgedane ervaringen van dit jaar worden gebruikt om voor nog meer projecten subsidie te krijgen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie