Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Tilburg verkoopt Tarcisiusschool aan Triborgh

Datum nieuwsfeit: 18-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

11-10-2000

Verkoop Tarcisiusschool

Het college van B&W heeft besloten om de Tarcisiusschool aan de Lange Nieuwstraat/Stedekestraat te verkopen aan Triborgh. Bouwontwikkeling v.o.f. Triborgh heeft in overleg met de kunstenaars van Stichting Superstedeke een bod van
f 500.000,-uitgebracht op het pand. Het college van B&W heeft dit bod geaccepteerd.
De gemeente stelt hierbij als voorwaarde dat het karakter van het pand de komende 25 jaar behouden moet blijven. Daarnaast moet er een goede ontsluiting komen naar de Lange Nieuwstraat of de Stedekestraat, voor brandweer en verkeer. Ook de afstand tussen de woningen en de dierenverblijven van Maria Goretti blijft een punt van aandacht.

Met het bouwplan Superstedeke willen Stichting Superstedeke, Triborgh, St. Atelierbeheer Midden-Brabant, St. Theresia Vooruit en basisschool De Stappen betaalbare woon- en werkruimte maken voor beeldend kunstenaars. Triborgh zal het pand gaan verhuren aan Stichting Superstedeke. Volgens het plan komen er 3 woningen, 14 ateliers en wordt de gymzaal voorlopig behouden.

Voordat de uitvoering van het plan kan starten, moet er een bouwvergunning verleend worden en moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. Triborgh wil daarom voorlopig alleen de buitenkant van het pand opknappen. Het principebesluit om de school aan Triborgh te verkopen komt op 23 oktober a.s. in de raadscommissie EFGB.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie