Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start herinrichting Claudius Prinsenlaan Breda

Datum nieuwsfeit: 18-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

START HERINRICHTING CLAUDIUS PRINSENLAAN

De gemeente begint vanaf begin volgende week met de herinrichting van de Claudius Prinsenlaan. Allereerst gaat de rijstrook vanaf de Vlaszak richting Claudius Prinsenbrug op de schop. Door speciale verkeersmaatregelen hoeft deze straat niet te worden afgesloten.

Door de werkzaamheden moet alle autoverkeer tussen de Claudius Prinsenbrug en de Vlaszak, in beide richtingen over één rijbaan worden geleid. In deze fase is dat de rijbaan aan de kant van het grote parkeerterrein. Ook fietsverkeer gaat aan die kant in beide richtingen over één fietspad. Deze werkzaamheden duren, zonder tegenslag, tot ongeveer half december. Vanaf januari is de andere kant van de Claudius Prinsenlaan aan de beurt. In principe blijft de Claudius Prinsenlaan open voor alle verkeer.

Doel van de herinrichting is dat de Claudius Prinsenlaan bij het Stadskantoor een goede aansluiting krijgt op het nieuwe woongebied van het Chasséterrein. Er komt een nieuw kruispunt voorzien van verkeerslichten. Ook moet de bereikbaarheid van de binnenstad, zeker voor fietsers, verbeteren. Dit gebeurt door aan weerszijden van de brug twee nieuwe fietsbruggen aan te leggen.

De herinrichting van de Claudius Prinsenlaan hangt nauw samen met de nieuwe parkeergarage op het Chassé Park. Voorwaarde voor het goed in gebruik kunnen nemen van deze parkeergarage is dat tussen het Stadskantoor en de brug een totaal nieuw wegprofiel komt. Dit is nodig om de bereikbaarheid van dit deel van de binnenstad (Casino, Chassé Theater, kantoren, parkeergarage) en de doorstroming van het verkeer zo goed mogelijk te kunnen waarborgen.

Breda, 18 oktober 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie