Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerkingsovereenkomst noordrand Emmermeer Emmen

Datum nieuwsfeit: 18-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht Grondexploitatie, 18 oktober 2000

Samenwerkingsovereenkomst noordrand Emmermeer
Grondexploitatie voor 104 woningen opgesteld

Het college van b en w stelt de raadscommissie SEZW en raad voor in te stemmen met de overeengekomen samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en Wooncom voor de noordrand van Emmermeer (plan voor de bouw van 104 woningen aan Valtherbosrand). De grond exploitatie maakt deel van de overeenkomst. Overeengekomen is dat de gemeente deze grondexploitatie doet en als opdrachtgever voor het openbaar gebied optreedt.Voor dit project is een krediet van 5.553.000,- nodig.

De gemeente en Wooncom hebben overeenstemming bereikt over een samenwerkingsovereenkomst (incl.grondexploitatie) voor de bouw van 104 woningen aan de noordrand van Emmermeer. De gemeente koopt de ruwe bouwgrond van de Wooncom en sluist deze onmiddellijk door naar de projectontwikkelaar BEMOG uit Kampen. Dit om allerlei grondruilen te voorkomen. De grondexploitatie is sluitend gemaakt met een subsidie van het Rijk van 700.000,-, een bijdrage uit het stadsvernieuwingsfonds (150.000,-), rioleringsgelden (150.000,-) en een maximale bijdrage van 450.000,- van de Wooncom.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2000 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie