Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B&W Emmen vergoedt voortijdige vervanging huurwoonwagens

Datum nieuwsfeit: 18-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht verhuiskosten woonwagens, 18 oktober 2000

Verhuis- en herinrichtingskosten bij vervanging van huurwoonwagens

Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor akkoord te gaan met het verstrekken van verhuis- en herinrichtingskosten bij noodgedwongen voortijdige vervanging van huurwoonwagens en hierbij de hoogte van de vergoeding vast te stellen op 5.000,-- per gezin.

De gemeente heeft als verhuurder van 42 huurwoonwagens en 154 huurstandplaatsen incidenteel te maken met gezinnen die, in verband met vervanging van slechte woonwagens, opnieuw gehuisvest moeten worden.Toch kent de gemeente als verhuurder geen verhuiskostenregeling voor deze situaties, hoewel dit in de lijn die de woningcorporaties hanteren voor de hand zou liggen.

Verhuiskostenvergoeding

Invoering van een gedragslijn voor verhuis- en
herinrichtingskostenvergoeding bij voortijdige vervanging van huurwoonwagens is wenselijk, temeer omdat in het kader van de voorgenomen reconstructie van woonwagencentrum 'De Ark', een aanzienlijk aantal huurwoonwagens vervangen zal worden. De schattingen gaan uit van de vervanging van ongeveer twintig huurwoonwagens op dit centrum. Eén van de uitgangspunten bij de reconstructie is dat hieruit voortvloeiende door bewoners te maken kosten, zoals herinrichtingskosten, zullen worden gecompenseerd. Het ministerie van VROM heeft ten behoeve van de reconstructie van 'De Ark' middelen beschikbaar gesteld.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2000 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie