Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inhoud uitzending Telescoop

Datum nieuwsfeit: 19-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT TELESCOOP

Inhoud uitzending donderdag 19 oktober 2000
21.00 - 22.00 uur
Teleac/NOT Radio 5 (1008 AM of in stereo via de kabel)

+ Winnaars ThinkQuest-wedstrijd

Deze week worden de winnaars bekend gemaakt van de ThinkQuest-wedstrijd. ThinkQuest organiseert jaarlijks een internetwedstrijd waarbij scholieren een website maken, veelal in samenwerking met andere scholieren in het buitenland. Dit jaar zijn er vier categorieën: leerlingen van de basisschool, middelbare scholieren, volledige klassen en deelnemers aan de internationale wedstrijd. Gezamenlijk werden 171 educatieve websites ingeleverd. ThinkQuest deelt een half miljoen aan prijzen uit, dat beschikbaar is gesteld door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

+ Schreeuwvoetbal

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven organiseerden vorige week een toernooi voor 'spraakgestuurd voetbal'. De zestig toekomstige ingenieurs schreeuwden de bal, waarin een computer verborgen zit, letterlijk vooruit. Om het spel extra moeilijk te maken lagen op het veld verschillende obstakels. TeleScoop was bij het toernooi aanwezig.

+ Serie: ICT in het buitenland

Aflevering twee van een serie over ICT in het buitenland. Verslaggevers hebben reportages opgenomen in de Verenigde Staten, Japan en Israël. We horen onder meer wat daar de nieuwste ontwikkelingen zijn op het terrein van de ICT, de informatie en communicatie technologie. In deze aflevering aandacht voor de specifieke kenmerken van Silicon Valley in vergelijking met een ander high tech land als Israël.

+ Verder in de uitzending

Uiteraard ook in deze uitzending het laatste nieuws en een blik in de verschenen bladen.

TELESCOOP IS HET WEKELIJKS MAGAZINE VAN TELEAC/NOT-

RADIO OVER COMPUTERS, NIEUWE MEDIA EN
COMMUNICATIE.

Presentatie : Ingrid Drissen
Productie: Dirkjan van Ittersum
Eindredactie: Pieter Kuipers

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie