Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GTI en Econcern samen in duurzame energie

Datum nieuwsfeit: 19-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: GTI NV
Zoek soortgelijke berichten
GTI NV


GTI en Econcern samen in duurzame energie

Bunnik, 19 oktober 2000

GTI nv en Econcern bv te Utrecht hebben een principe-overeenkomst bereikt om gezamenlijk energiediensten en -systemen te ontwikkelen voor de utiliteit, industrie en infrastructuur. Verder willen GTI en Econcern een sterke positie verkrijgen als aanbieder van grootschalige zonne-energiesystemen. Om de intensieve samenwerking die GTI en Econcern reeds hebben verder te versterken, zal GTI in de komende twee jaar een belang van maximaal 35% van het uitstaande aandelenkapitaal in Econcern opbouwen. De coöperatie Ecofys, waarvan alle medewerkers van Econcern lid kunnen worden, zal een meerderheid van de aandelen blijven behouden.

Econcern is een hoogwaardige kennisonderneming op het gebied van duurzame energie. De onderneming, actief in meerdere landen in Europa, is gespecialiseerd in de levering van kennis en kennis-intensieve diensten en producten op het gebied van duurzame energie en energie-efficiency. Door de samenwerking met GTI kan Econcern aan de toenemende vraag van opdrachtgevers beantwoorden om naast het ontwikkelen van innovatieve concepten ook de uitvoering daarvan geïntegreerd aan te bieden. De diverse activiteiten (consultancy, productontwikkeling en marketing en verkoop) worden vanuit de drie bedrijven Ecofys, Ecostream en Econergy International aangeboden.

Met de samenwerking verwacht Econcern een belangrijke invulling te kunnen geven aan haar doelstelling `een duurzame energievoorziening voor iedereen'. Econcern realiseerde in 1999 een omzet van circa EUR 7 miljoen, hetgeen een stijging betekent van 35% ten opzichte van 1998. Econcern heeft ongeveer 150 medewerkers in dienst.

Vernieuwende concepten die Econcern heeft toegepast zijn bijvoorbeeld de `zonne-energiewijk' Nieuwland in Amersfoort; de `Energiespiegel' die het energiegebruik in kantoren zichtbaar maakt en de succesvolle landelijke actie zonneboilers samen met SOL*id. Verder is Econcern op het gebied van e-commerce actief met websites als `greenprices.com' en `BeldeZon.nl'.

Volgens directievoorzitter J. Westerhoud van GTI past de strategische samenwerking met Econcern volledig in haar strategie om samenwerkingsverbanden aan te gaan met bedrijven die een hoge toegevoegde waarde leveren. `Voor GTI betekent dit belang in Econcern een bevestiging van onze ambitie om een sterke positie in de energiemarkt te verwerven dankzij de toegang tot een onderneming met een hoog kennisniveau. Econcern is er tevens in geslaagd om innovatieve concepten succesvol in de markt te zetten. GTI speelt hiermee in op de snelle veranderingen die in de energiemarkt plaatsvinden en die met name het gevolg zijn van de sterke aandacht voor duurzame energie, de liberalisering van de energiemarkt en de toenemende behoefte aan outsourcing door opdrachtgevers. Ook sluit het prima aan bij de interesse vanuit de overheid om het gebruik van zonne-energie te stimuleren. Voor GTI betekent het, net als met het recent aangekondigde voornemen om HCG over te nemen, opnieuw een belangrijke stap in het versterken van onze marktpositie', aldus Westerhoud.

GTI richt zich op de technische dienstverlening in de utiliteit, industrie en infrastructuur in Nederland en België. In 1999 behaalde GTI een omzet van EUR 900 miljoen en een nettoresultaat van EUR 23 miljoen. De onderneming heeft circa 8.000 medewerkers in dienst.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij:
GTI nv
Peter C.M. Bassa MBA, directeur Concernmarketing en Communicatie, Kosterijland 50, 3981 AJ Bunnik; postbus 210, 3980 CE Bunnik telefoon: 030 656 94 57; mobiel: 06 22 40 73 82; fax: 030 656 94 15; e-mail: info@gti-group.com; internet: www.gti-group.com

Econcern bv
Dr. Ad J.M. van Wijk, algemeen directeur
Kanaalweg 16-G, 3526 KL Utrecht; postbus 8408, 3503 RK Utrecht telefoon: 030 280 83 55; mobiel: 06 54 933 497; fax: 030 280 83 01; e-mail: a.vanwijk@e-concern.com ; internet: www.e-concern.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie