Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 19-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-10-2000

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 10.00 uur
Winkeldief aangehouden

UTRECHT Doordat het alarm afging op het moment dat ze de winkel wilde verlaten, viel een 18-jarige winkeldievegge woensdagmiddag door de mand. Ze werd aangesproken door een beveiligingsmedewerker, maar wilde niet blijven staan. De beveiligingsmedewerker pakte haar vast, het meisje rukte zich echter los en ging er vandoor. Zij liet een tas achter met de gestolen spullen, maar ook met persoonlijke spullen, waardoor haar identiteit makkelijk te achterhalen was. s Avonds meldde het meisje zich op het politiebureau en ontkende de diefstal. De politie zet het onderzoek voort.

Verdachten van autoinbraak gepakt

UTRECHT Op de Moezeldreef werden donderdagmorgen tegen een uur twee inwoners van Utrecht aangehouden op verdenking van inbraak in een vrachtwagen. De twee, 27 en 19 jaar, zouden op de Euterpedreef een vrachtauto hebben opengebroken. Dit werd door een getuige gezien, die de politie waarschuwde. De mannen gingen er in een auto vandoor, maar werden op de Moezeldreef aangehouden omdat zij voldeden aan het opgegeven signalement. De mannen ontkenden betrokkenheid bij de inbraak. Het is nog niet bekend of de mannen iets uit de vrachtauto hebben meegenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Graffiti-spuiter gepakt

UTRECHT Een man die een jongen woensdagmiddag graffiti zag spuiten hield hem vast en liet zijn zoon de politie bellen. De jongen, een 16-jarige inwoner van Buren, werd aangehouden. Hij bekende op elf plaatsen graffiti te hebben gespoten.

Snelheidscontroles

UTRECHT De politie hield woensdagmiddag tussen kwart voor twee en drie uur een snelheidscontrole op de Cartesiusweg. Van de 788 gecontroleerde voertuigen overtraden 88 de 50 km/u-limiet. De snelste reed 78 km/u.
Van de 840 op de Mr Tripkade gecontroleerde voertuigen reden 74 te snel. De politie controleerde hier woensdagmorgen tussen negen en twaalf uur. De hoogstgemeten snelheid was 96 km/u waar 50 de limiet is.

Gewond bij beroving
UTRECHT Een 27-jarige vrouw raakte woensdagavond rond kwart over zeven gewond bij een beroving in het Wilhelminapark. De vrouw werd beroofd van haar laptop. Zij liep in het Wilhelminapark toen zij door twee jongens werd gevolgd. Een van hen greep de laptop-tas, waardoor de vrouw op straat viel. Zij liep hierbij verschillende schaafwonden op. De jongens gingen er op een scooter vandoor.

Te weinig parkeergeld mee: slagboom vernield
UTRECHT Omdat zij anderhalve gulden parkeergeld tekort kwamen, tilden twee jongens donderdagmorgen even na drie uur de slagboom van de parkeergarage aan de Rijnkade op. Hierdoor raakte de boom beschadigd. De jongens, 19- en 18-jarige inwoners uit Bergen op Zoom, zijn aangehouden en hebben de schade betaald.

Stomp in gezicht
UTRECHT Om onbekende reden kreeg een 31-jarige Utrechter woensdagmiddag op de Thomas a Kempisweg een stomp in het gezicht. De automobilist moest een noodstop maken toen een auto voor hem plotseling afremde. Hij toeterde en kreeg vervolgens bij de verkeerslichten een stomp in zijn gezicht van de bestuurder van die auto. Het kenteken van de auto is bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie