Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wereldtop bijeen voor toernooi blind tafeltennissen

Datum nieuwsfeit: 27-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wereldtop bijeen voor toernooi blind tafeltennissen

Bunnik, 20 oktober 2000 - Volgende week vrijdag 27 oktober vindt voor het eerst in Nederland een groot internationaal Showdown toernooi plaats. Deze nog relatief nieuwe sport, die een variant is van het tafeltennis, wordt gespeeld met een volledig geblindeerde skibril en een rinkelende bal. Hierdoor wordt deze concentratiesport veel beoefend door mensen die blind of slechtziend zijn. Onze nationale top zal aan het toernooi in Amsterdam meedoen en de strijd aangaan met toppers uit de Filippijnen, Zweden, Tsjechië, Frankrijk, Slowakije en Denemarken.

Showdown
Showdown is een sport die het uiterste vraagt van je concentratie en reactievermogen. Twee spelers verdedigen met een geblindeerde skibril aan beide kanten van de tafel hun in de tafel uitgespaarde doel. Met een speciaal batje wordt geprobeerd de rinkelende bal in het doel van de tegenstander te slaan. Hierbij dient er in tegenstelling tot tafeltennis de bal onder het net door gespeeld te worden. Doordat de spelers de bal alleen op gehoor kunnen volgen is opperste concentratie een vereiste. Een ander noodzakelijkheid van deze sport is dat het publiek muisstil moet zijn. De spelers tijdens de wedstrijd aanmoedigingen is er niet bij. Gejuicht wordt er dan ook pas als de wedstrijd is afgelopen.

Toernooi
Het Amsterdam Internationaal Showdown Toernooi wordt gehouden van vrijdag 27 oktober tot en met zondag 29 oktober. De wedstrijden worden in verband met de vereiste stilte gespeeld in verschillende ruimtes van het Marcani College, Jan van Galenstraat 31 in Amsterdam. De wedstrijden vinden vrijdag en zaterdag plaats van 9.00 tot 18.00 uur. Op zondag worden de finales van 9.00 tot 12.00 gespeeld. De toegang tot het toernooi is gratis.

Nederlandse deelnemers
Nico Groll (Alkmaar), Annelies Kruyff (Amsterdam), Joyce Bakker (Amsterdam), Yvonne Koorstra (Amsterdam), Wim Vinju (Amsterdam), Bart Rozeboom (Amsterdam), Frida Weterings (Arnhem), Pascal Wirken (Breda), Inge Dix (Den Haag), Marianne Schalken (Dongen), Jack van Oosterhou t(Etten-Leur), Sander Eefsting (Heerjansdam), Leo Dijkkamp (Kaatsheuvel), Ieke Wiersma (Leiden), Eric Buld (Rotterdam), Gerard den Otter (Tilburg), Milton Liekwie (Tilburg), Toos Koper (Tilburg), Anja Weel (Tilburg), Liselotte Koolen (Waalwijk), Richard Gooijers (Weesp), Wim van Tol (Zoetemeer).


---
Voor meer informatie: Nederlandse Bond voor Aangepast Sporten - Ronald van Vliet 030 - 659 73 00 of 06 - 225 235 13

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie