Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Netwerkdag Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht

Datum nieuwsfeit: 19-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Utrecht

19 oktober 2000

Buiten de kaders? Netwerkdag Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht.

Cultureel Centrum Parnassos, Kruisstraat 201, Utrecht 11:0 uur

Emancipatie is tegenwoordig vooral een zaak van 'mainstreamen': het integreren in bestaande beleidskaders. De tijd van schoppen tegen de gevestigde orde lijkt voorbij. Maar wat komt er allemaal kijken bij de 'lange mars door de instituties'? Is de essentie van emancipatie niet juist dat je buiten kaders durft te treden, zowel persoonlijke als politieke, om ze uiteindelijk te veranderen? Dit thema staat centraal op de komende netwerkdag. Met een lezing, lunch, informatiemarkt, fototentoonstelling, netwerkspel, gesproken column en veel workshops.

De dag wordt geopend door drs. J.G.F. Veldhuis, voorzitter van het College van Bestuur. Vervolgens geeft Jeannine Molier, directeur Toplink, het landelijke bemiddelingsbureau voor vrouwen in besturen en hogere functies, de theoretische aftrap. De onderwerpen van de workshops variëren van feministische humor tot mindstretching: een eigenzinnige loopbaan, van het ontdekken van je kernkwaliteiten tot het spelen met je identiteit, van tegendraads geld tot de emancipatie van mannen. Het officiële gedeelte wordt afgesloten met een gesproken column door Els Veenis, coördinator van het vrouwennetwerk. Een muzikaal omlijste borrel biedt tenslotte de mogelijkheid voor verdere uitwisseling. De dag is bedoeld voor alle medewerkers en studenten van de Universiteit Utrecht, zowel vrouwen als mannen. Mensen van buiten de UU zijn van harte welkom mits er voldoende plaats is.

Donderdag 19 oktober 2000, 11.00-17.00 uur Cultureel Centrum Parnassos, Kruisstraat 201, Utrecht Buiten de kaders? Netwerkdag Vrouwennetwerk UU Toegang gratis (inclusief lunch)
Voor informatie en inschrijfformulieren:
(030) 253 4805 of (netwerkdag@hotmail.com)

Gewijzigd:Tuesday, October 17, 2000 Johan Vlasblom

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie