Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overijssel vraagt staatbosbeheer subsidieregeling te herzien

Datum nieuwsfeit: 19-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Overijssel
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Gs vragen Staatsbosbeheer om herziening subsidieregeling

Gedeputeerde Staten zijn van mening dat Staatsbosbeheer op onjuiste wijze gebruikt maakt van een voorwaarde van de Subsidieregeling Natuurbeheer 2000 en roept Staatsbosbeheer op om door middel van goed overleg tot herziening van het huidige standpunt te komen. Op die wijze kan voorkomen worden dat soms broze relaties ernstig onder druk komen te staan.

Onlangs is door de
rijksoverheid een nieuwe subsidieregeling voor het bos- en natuurbeheer in Nederland vastgesteld, de
Subsidieregeling Natuurbeheer 2000. Verschillende
subsidieregelingen gaan op in deze regeling: een goede zaak die het overzicht ten goede komt. Naast onder andere gemeenten, particuliere boseigenaren en de Vereniging Natuurmonumenten kunnen ook rietsnijders die rietland pachten van Staatsbosbeheer hiervan gebruik maken. Hiervoor is instemming van de verpachter nodig -in dit geval Staatsbosbeheer- door middel van een zogenaamde verklaring van geen bezwaar.

Die instemming wordt uitsluitend gegeven als de rietsnijder/pachter bereid is mee te werken aan uitruil van gronden. Staatsbosbeheer is van mening dat binnen de huidige ingebruikneming door middel van een zesjarig pachtcontract, er -ondanks de subsidievoorwaarden die zijn verbonden aan de
Subsidieregeling Natuurbeheer 2000- onvoldoende mogelijkheid is om sturing te geven aan het beheer van kwetsbare terreinen. Alle rietsnijders in het Nationaal Park de Weerribben zijn onlangs geïnformeerd over het standpunt van Staatsbosbeheer. Vanwege de financiële consequenties die zijn verbonden aan zo'n uitruil en vanwege het feit dat op geen enkele wijze overleg heeft plaatsgevonden over de gestelde voorwaarden, heeft dit tot veel weerstand en onbegrip geleid.

Bron: team Communicatie


© 19-10-2000 Provincie Overijssel

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie