Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Candle ondersteunt nieuwe e-server van IBM

Datum nieuwsfeit: 19-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Candle ondersteunt IBM's nieuwe e-server zSeries 900 hardware onder z/OS

OS/390 leiderschap bevestigt met directe ondersteuning voor versie 2, release 10

Nieuwegein, 19 oktober 2000 - Candle Corporation, een vooraanstaand onafhankelijk softwarebedrijf gespecialiseerd in snelle, flexibele eBusiness-oplossingen, levert vanaf vandaag directe ondersteuning voor de nieuwe IBM eserver zSeries 900 draaiend onder z/OS. Tevens ondersteunt Candle de IBM Workload License Charge software pricing structure met betrekking tot Candle-oplossingen voor CICS, DB2 en IMS. Candle biedt directe ondersteuning van de nieuwste versie van OS/390 versie 2, release 10, welke IBM vandaag beschikbaar heeft gesteld. Daarnaast bekrachtigt Candle de reeds geleverde support voor Linux S/390.

De nieuwe IBM e-server zSeries 900 is de eerste mainframe gebaseerd op een totaal nieuwe technologie met e-business als belangrijkste focus. De nieuwe mainframe komt hiermee tegemoet aan de eisen die aan e-business worden gesteld. Tegelijk met dit nieuwe ontwerp introduceert IBM een nieuwe softwareprijsstelling en zijn nieuwe 64-bit operating system, z/OS. De softwarefees worden vanaf heden gebaseerd op behoefte in plaats van de totale systeemcapaciteit.

Candle zet zijn 25 jaar samenwerking met IBM en daarmee zijn leiderschapsrol voort door zijn oplossingen uit te breiden, om zo de toenemende beschikbaarheid en performance van de z900 z/OS, de OS/390 en zijn subsystemen te optimaliseren. Een sleutel tot het doel van Candle, volgens Steve Kiser, vice president en group executive van de company's Enterprise Computing Group, is de mogelijkheid van IBM's z900 z/OS te leveren om aan de vraag van Candle's klanten te voldoen naar de high-speed vereisten van kritische business applicaties zoals e-business en Customer Relationship Management (CRM). Een drijvende kracht achter Candle's OS/390 productontwikkeling is het verschaffen van de functionaliteit, de performance en beschikbaarheid die nodig zijn om kritische business applicaties te ondersteunen.

Daarnaast kondigt Candle directe ondersteuning aan voor OS/390 oplossingen voor IBM's OS/390 Release 2 Version 10 en prijsondersteuning van Linux voor S/390. OS/390 versie 2. Release 10 biedt veel keuzes voor klanten op het gebied van applicatieontwikkeling en -ontplooiing. Deze keuzes, samen met Parallel Sysplex en data-sharing ondersteuning, verschaffen klanten van Candle en IBM grotere schaalbaarheid en de middelen om samengestelde, diverse workloads te beheren en te integreren in een uiterst beveiligde omgeving.

"Partners, klanten en werknemers van onze klanten worden geconfronteerd met vertragingen en outage wanneer zij zakendoen op het Web. De snelheid waarmee een bedrijf e-business vormgeeft is van vitaal belang, dit verhoogt de behoefte aan systeemmanagement", zei Kiser. "Door de Candle traditie voort te zetten van het up-to-date houden met IBM's OS/390 producten, stellen we onze klanten in staat de features te leveren in de laatste versie en te groeien in de nieuwe digitale economie."

Candle ondersteunt de IBM Workload License Charge software pricing structure in zijn oplossingen voor CICS, DB2 en IMS. Workload license charging is een "usage-based" licentiebeleid. IBM-klanten worden in staat gesteld een licentie te nemen op capaciteitsniveau van een specifieke machine en betalen een bedrag dat is gebaseerd op die capaciteit waarvoor een licentie is verstrekt. Daarnaast introduceert IBM license management software die het gebruik in kaart brengt en hierover verslag uitbrengt.

Over Candle Corporation
Candle Corporation, gevestigd in Los Angeles, Californië, is met meer dan 5.000 klanten in 59 landen een van 's werelds grootste en onafhankelijke leveranciers van software en diensten. Candle ontwikkelt en levert meer dan 200 producten en diensten waarmee organisaties eBusiness kunnen creëren, integreren, beheren en ook de effectiviteit van e-business kunnen meten. De oplossingen die Candle biedt, zorgen voor de snelheid die een voorwaarde is voor het succes in de wereld van eBusiness. Meer informatie over Candle Corporation is te vinden op: www.candle.com.

Voor meer informatie:
Candle Benelux, tel.: 030 - 600 35 00, contactpersoon: Patricia Cordonnier, (mailto:patricia_cordonnier@candle.com) of Sterk Werk Communicatie, tel.: 010 - 456 78 49, contactpersoon: Karin Melissen (mailto:karin.melissen@sterkwerk.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie