Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nota kiest voor meer beheerde speeltuinen Den Haag

Datum nieuwsfeit: 19-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Nota 'Samen Spelen' kiest voor meer beheerde speeltuinen

Het college van burgemeester en wethouders heeft de nota 'Samen Spelen' plus het daarin opgenomen inspraakverslag aangeboden aan de gemeenteraad. Die bespreekt het voorstel op 9 november. Een week eerder, op 2 november, komt het aan de orde in de commissie Leefbaarheid, Milieu en Scheveningen (LMS) waarbij ook leden van andere raadscommissies aanschuiven.

In totaal zijn er 22 schriftelijke reacties gegeven op de concept-nota. De zeven inspraakavonden zijn in totaal door ruim 70 belanghebbenden bezocht. Uit de reacties blijkt dat de behoefte aan meer toezicht en goed onderhoud breed onderschreven wordt. Kritische kanttekeningen zijn er ook geplaatst. Deze zijn integraal opgenomen in het inspraakverslag en van commentaar voorzien.

Aangepast
Uiteindelijk heeft dit geleid tot een aantal aanpassingen in de nota 'Samen Spelen'. Het betreft enkele aanpassingen op hoofdlijnen. Die aangepaste nota is nu aan de gemeenteraad voorgelegd. De vele locatie-gerichte reacties zullen worden betrokken bij een actualisatie van de projectenlijst die bij de nota hoort. Dit gebeurt in december bij de behandeling van het voorstel voor de besteding van de tweede tranche van de 10 miljoen gulden incidentele middelen 2000. In totaal is 30 miljoen gulden nodig voor de uitvoering van de nota Samen Spelen.

Kaarten
De belangrijkste aanpassingen van de nota op dit moment zijn:
*

de checklist om de speelwaarde te inventariseren zal worden geëvalueerd plus dat de criteria ook op nieuwe speelvoorzieningen worden getoetst;

*

de functie van toezichthouder wordt nader omschreven en ook een standaard beheerovereenkomst zal worden ontwikkeld;
*

de consequenties van de nieuwe NUSO-norm voor het aantal vierkante meters speelruimte zal bekeken worden;

*

op kaarten zullen per stadsdeel gegevens als aantallen kinderen, de soort bebouwing en de speelvoorzieningen worden aangegeven;
* de wijze waarop belanghebbenden betrokken zullen blijven bij de uitwerking van concrete projecten krijgt een nadere uitwerking.

last update: 19 oktober 2000 ;pag.: 4713; auteur: 77 19 oktober 2000 - pag. 4713 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie