Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Procedure aanbesteding bovenbouw HSL-Zuid

Datum nieuwsfeit: 19-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat


www.minvenw.nl

MIN VenW: Procedure aanbesteding bovenbouw HSL-Zuid

CONSORTIA GESELECTEERD VOOR ONDERHANDELINGSFASE INFRAPROVIDER

HSL-ZUID

Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat en minister Zalm van Financiën hebben bekend gemaakt welke partijen zijn geselecteerd voor de onderhandelingsfase van de aanbesteding van de bovenbouw HSL-Zuid. Na een zorgvuldig beoordelingsproces, dat een aantal interactieve sessies met de bieders bevatte, ontvangen de volgende consortia een uitnodiging voor de onderhandelingen:

. Infraspeed: Fluor Daniel B.V, NBM Amstelland N.V, Siemens Nederland N.V & Siemens AG, Innisfree Limited, Charterhouse Project Equity Investments Limited

. Zuid Rail Groep: Bechtel Enterprises International Ltd, Dura-Vermeer Group N.V, Amey plc, N.V NUON ENW, Hyder Investments Limited, Ove Arup & Partners International Ltd

In het kader van de onderhandelingsfase krijgen deze partijen de mogelijkheid een definitieve aanbieding te doen. De verwachting is dat in het voorjaar van 2001 één partij gekozen wordt en dat voor de zomer het definitieve contract getekend wordt.

De Infrastructure Provider is verantwoordelijk voor ontwerp en bouw van de bovenbouw van de nieuwe infrastructuur: rails, beveiligings- en beheersingssystemen, energievoorziening, tunneltechnische installaties , geluidsschermen, het onderhoud van de onder- en bovenbouw alsmede voor de financiering van deze werkzaamheden. De Infrastructure Provider is een Publiek Private Samenwerkingsconstructie met een looptijd van 25 jaar exclusief de bouwperiode.

Saskia Kranendonk, 070-3517116

19 okt 00 15:38

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie