Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zoetermeer vraagt inwoners géén asbest aan te bieden

Datum nieuwsfeit: 19-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Géén asbest aanbieden bij het Grofvuil

Onlangs is tussen een partij Grofvuil, die werd aangeboden, een beperkte hoeveelheid asbest aangetroffen. De herkomst van dit asbest was helaas niet meer te achterhalen. Het is van belang te weten dat deze anonimie aanbieder de wettelijke voorschriften ten aanzien van het aanleveren van asbest heeft overtreden, en dus strafbaar is! Zowel de eigen gezondheid als die van de medewerkers van de Reiniging kan erdoor geschaad worden.

Juist aanbieden
Asbest is gevaarlijk voor de volksgezondheid. Afval met asbest moet daarom worden aangemeld op het Stadhuis bij het Informatiecentrum (balie Bouwen- en Wonen) waar u een registratieformulier invult. Met dit formulier biedt u het asbest aan bij het Zelf-Breng-Depot, verpakt volgens de regels van de landelijke overheid. Asbest platen mogen niet langer zijn dan 2,5 meter.
Kleine hoeveelheden, zoals een plantenbak, een beschermplaatje of warmhoudplaatje, kunt u verpakt in plastic rechtstreeks op het Zelf-Breng-Depot brengen. Daar kunt u het registratieformulier invullen. De hoeveelheid is dan beperkt tot het volume van twee huisvuilzakken.Gemeente Zoetermeer © October 2000

Last update: 19 October 2000 (16:23)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie