Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

`Ushi & Van Dijk' bij SBS 6

Datum nieuwsfeit: 19-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
SBS6

GORDON WORDT BELAAGD DOOR STOEIPOES EN MARJA BERK ONTMOET JAPANSE USHI

Donderdag 19 oktober, tussen 20.30 en 21.15 uur, is bij SBS 6 weer een nieuwe aflevering van het succesvolle Nederlandse amusementsprogramma `Ushi & Van Dijk' te zien. In dit programma neemt de verborgen camera een prominente plaats in waardoor Ushi en Wendy van Dijk in staat zijn om mensen, bekend en onbekend, goed in de maling te nemen.

In elke aflevering wordt een fan verrast door een bekende Nederlander. Deze confronteert de fan drie keer verkleed, en dus totaal onherkenbaar. De drie ontmoetingen worden vastgelegd door verborgen camera's. Aan het einde van de dag bezoekt Wendy de fan en vraagt deze of er iets aparts is voorgevallen. Vervolgens toont Wendy de beelden aan de fan die als klap op de vuurpijl zijn held of heldin daadwerkelijk zal ontmoeten. In het vorige seizoen van `Ushi & Van Dijk' liet Wendy van Dijk verschillende fans verrassen door onder meer Wouter Nicolaas, Jan Smit, Tanja Jess, Guus Meeuwis, Katja Schuurman, Xander de Bousonjé, Tatjana Simic en Carlo Boszhard.

Naast de ontmoetingen tussen een fan en een bekende Nederlander zet de Japanse interviewster Ushi, gespeeld door Wendy van Dijk, elke aflevering een andere bekende Nederlander totaal op het verkeerde been, waardoor veelvuldig opperste verwarring ontstaat. In het vorige seizoen heeft Ushi het in haar gebrekkige Engels met Ad Visser over zijn laatste cd `Kamasutra' gehad. Tijdens een interview met Emile Ratelband wist ze hem wijs te maken dat het woord `tsjakka' in het Japans `wapen van de maffia' betekent. Aan Jan des Bouvrie vroeg ze wat de vreemdste plek was waar hij ooit de liefde heeft bedreven. Andere `slachtoffers' van de Japanse journaliste waren onder meer `Big Brother' Ruud, Margriet Hermans, René Mioch, de band Replay en Conny van de Bos.

In deze aflevering van Ushi & Van Dijk kruipt Wendy van Dijk in de rol van een stoeipoes. Deze keer met het doel om presentator en zanger, Gordon, te strikken voor haar programma. Gordon komt zijn nieuwe single inzingen bij Tjeerd Oosterhuis. Tjeerd is de vorige avond lekker wezen stappen en heeft een meisje opgepikt en mee naar huis genomen. Ze hebben een wilde nacht achter de rug en Tjeerd is nog niet helemaal bij de les. Tijdens het inzingen worden ze ook nog continu gestoord door het `scharreltje' van Tjeerd. Zij eist al zijn aandacht op, dit tot grote irritatie van Gordon!!

Gordon verrast op zijn beurt superfan Marga Vermeulen door zich 3 keer onherkenbaar te vermommen. Zo geeft hij zich onder meer uit voor regisseur en voor monteur van de Wegenwacht. En in de rol van een `Haagse Harry' gaat hij er met de nieuwe brommer van Marga vandoor! Dit leidt natuurlijk tot hilarische taferelen, allemaal onder het toeziend oog van de verborgen camera.

Ook de Japanse tv-anchor Ushi Herosaki is weer in het land. Haar Engels laat nog steeds te wensen over. Dit zorgt dan ook deze keer weer voor de nodige spraakverwarring als zij schrijfster Marja Berk interviewt over haar boeken, inspiratie, lesbiennes en grannypower!!!

`Ushi & Van Dijk' wordt gemaakt door John de Mol Produkties.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie