Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amersfoort Plustoeslag voor wie drie jaar van minimum leeft

Datum nieuwsfeit: 19-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amersfoort
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort

Amersfoort Plustoeslag voor wie al 3 jaar van het minimum leeft

19 oktober 2000

De gemeente Amersfoort verstrekt ook dit jaar weer een Amersfoort Plustoeslag van 250 gulden. Deze toeslag is bestemd voor huishoudens die al 3 jaar of langer moeten rondkomen van het minimum of van het minimum met een klein pensioen. Een aantal mensen heeft hierover al bericht ontvangen. Anderen die voor de toeslag in aanmerking denken te komen, kunnen de 250 gulden aanvragen bij de gemeente.

Langdurig rondkomen van het minimum is niet makkelijk. Zeker als er hoge kosten komen, doordat bijvoorbeeld de wasmachine of de koelkast kapot gaat. Daarom krijgen de Amersfoortse huishoudens die de afgelopen 3 jaar een inkomen op minimumniveau hebben ontvangen ook dit jaar een toeslag van 250 gulden. Wie in een verzorgingshuis verblijft of anderszins niet zelfstandig woont, heeft geen recht op deze toeslag. Dit geldt ook voor studenten en scholieren.

Op grond van bij de gemeente bekende gegevens is al een selectie gemaakt van mensen die waarschijnlijk recht hebben op de Amersfoort Plustoeslag. Zij hebben hierover bericht ontvangen. Wie nog geen bericht heeft gekregen, maar de afgelopen 3 jaar wel een inkomen op mini-mumniveau had, kan de toeslag zelf aanvragen. Het minimumniveau betekent, dat de fiscale jaarinkomens in de periode 1997 t/m 1999 elk jaar niet hoger waren dan 34.000 gulden voor een echtpaar, 24.500 gulden voor een alleenstaande en 31.000 gulden voor een alleenstaande ouder, die de volledige zorg heeft voor een kind/kinderen jonger dan 18 jaar. Deze grenzen zijn zodanig vastgesteld, dat ook de mensen met bijvoorbeeld een AOW-uitkering en een klein pensioen recht hebben op de toeslag.

De 250 gulden kan worden aangevraagd door een eenvoudig aanvraagformuliertje in te vullen. Dit is verkrijgbaar bij de Informatiewinkel van de gemeente in de Obsertvant, Stadhuisplein 7. De aanvraag moet vóór 1 december 2000 worden ingediend. Daarna worden geen aanvragen voor de Amersfoort Plustoeslag meer in behandeling genomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie