Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jongeren maken Hanzewijk in Kampen schoon

Datum nieuwsfeit: 20-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Kampen

Jongeren maken de Hanzewijk schoon

Op vrijdag 20 oktober gaan jongeren van de Captain Dickclub en leerlingen van de Trimaranschool in de Hanzewijk aan de slag. Dit betekent het schoonmaken van de straten stoepen groenvoorzieningen binnentuinen en het speelplein in de Skonenvaarderstraat. De jongeren werken op deze manier mee aan een Hanzewijk die SCHOON VEILIG HEEL en LEEFBAAR is. Wijkwethouder Piederiet geeft om 15.30 uur het officiële startsein voor deze schoonmaakactie bij de Trimaranschool. Na afloop is er een feestelijke afsluiting met alle deelnemers.

De Trimaranschool heeft 2 jaar geleden met steun van de wijkvereniging en de gemeente Kampen het schoolplein laten opknappen en beschikbaar gesteld als openbaar speelplein voor jongeren uit de wijk. Die komen er elke dag graag en veel spelen. De (vooral Turkse) jongeren zijn erg betrokken bij het wel en wee van hun speelplein. Ze hebben de Captain Dickclub gevormd, die maandelijks bij elkaar komt in de school. Ze praten dan samen met de schoolleider Nico van Wijngaarden over hoe het gaat en wat er nog beter kan. Zo kwam ook het idee van een ballenvanger ter sprake. De ballen vliegen nu regelmatig tijdens het voetballen over de doelen en bezorgen zo overlast. Ze komen tegen de muur of het raam van de buren of op de geparkeerde autos in de straat. Het idee van een ballenvanger achter de beide doelen werd gemeld bij de gemeente Kampen in de wijkschouw 2000. Dat is gesteund door de wijkvereniging opgenomen in de lijst van wijkprojecten voor het stedelijk budget Integraal Wijkbeheer. In een overleg met de corporaties Eenvoud en Kampen is ververvolgens besloten om de ballenvangers te plaatsen en gezamenlijk de kosten te betalen. Maar alleen als de jongeren er zelf actief aan zouden meewerken. Dat is besproken met de Captain Dickclub en zo werd besloten tot een grote schoonmaakactie in de wijk. Een prachtig initiatief want zo snijdt het mes aan twee kanten. Er komt immers èn een ballenvanger èn de wijk wordt schoongemaakt. Portefeuillehouder: J.T.M. Piederiet
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau communicatie, gemeente Kampen,
Tamara Klappe, tel: 038-3392713.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie