Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afscheidscollege: Twee disciplines op één kussen...

Datum nieuwsfeit: 20-10-2000
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Nijmegen

Hieronder vindt u een aankondiging van een afscheidscollege in oktober aan de KU Nijmegen. De academische plechtigheid wordt gehouden in het Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen (tenzij anders vermeld). Als u meer informatie wenst over deze gebeurtenis kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KU Nijmegen, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00.

Vrij 20-10-2000 Wat is de status van wetenschappelijke kennis bij

15:45 uur biologische psychologie en cognitieve neurowetenschap?

Afscheidscollege prof. dr. J.M.H. Vossen (Sociale Wetenschappen) Titel rede:
Twee disciplines op één kussen...

De relatie tussen enerzijds gedrag en de daarvan afgeleide psychologische functies en anderzijds de bouw en de werkwijze van het brein is de basis van wetenschappen als biologische psychologie en cognitieve neurowetenschap. Deze relatie werpt vragen op over de status van de wetenschappelijke kennis en de aard van de uitkomsten van multi- en interdisciplinair onderzoek in deze wetenschappen. Prof. Vossen gaat in zijn oratie na welke wegen moeten worden bewandeld om tot een antwoord op deze vragen te komen. Prof. dr. Jo Vossen (Mook) was meer dan 45 jaar verbonden aan deze universiteit. Sinds 1968 was hij hoogleraar vergelijkende en fysiologische psychologie. Zijn afdeling Vergelijkende en Fysiologische Psychologie (VFP) bestudeert biologische grondslagen van het gedrag. De vraagstellingen hebben betrekking op het vergelijkend onderzoek naar de biologische mechanismen, die aan het gedrag van mens en dier ten grondslag liggen. Homepage VFP: www.socsci.kun.nl//psy/vfp


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie