Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Batenburg verkoopt EPS en OmniCard

Datum nieuwsfeit: 20-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Batenburg Beheer
Zoek soortgelijke berichten
Batenburg Beheer

20 oktober 2000: Batenburg verkoopt EPS en OmniCard

Er is definitieve overeenstemming bereikt omtrent de volledige overname van Electronische Betaalsystemen (E.P.S.) B.V. en OmniCard B.V., beide 100% dochtervennootschappen van Batenburg Beheer N.V., door Horo Smart Cards and systems B.V. te Sliedrecht.

EPS te Nieuwkoop adviseert bedrijven en organisaties hoe zij door het gebruik van een company card hun facilitaire diensten kunnen optimaliseren. Daarnaast levert EPS de hard- en software, alsmede de diensten om het kaartsysteem te implementeren.

OmniCard te Alphen aan den Rijn biedt chipcardoplossingen (ID-cards) aan vanaf ontwerp, productie, elektronische en grafische personalisering tot en met de levering.

Horo Smart Cards and systems B.V. is een onderdeel van het in Frankrijk gevestigde Hemicap. Hemicap is gespecialiseerd in het leveren van smart card oplossingen voor organisaties (company card), retail (loyalty en e-commerce) en stadions (customer relationship management, elektronische toegangscontrole en elektronisch betalen) met vestigingen in Frankrijk, Italië, Nederland en Spanje.

Voor Batenburg Beheer N.V. is de verkoop het resultaat van een strategische heroriëntatie met betrekking tot de activiteiten van EPS. Het werkterrein van EPS sluit inmiddels onvoldoende aan bij de kernactiviteiten van de Batenburg Groep. Het marktsegment waarin EPS zich beweegt vraagt om schaalvergroting. Om deze reden is besloten op zoek te gaan naar een strategische partner, welke is gevonden in Horo Smart Cards and systems B.V.

De koopprijs van de aandelen Electronische Betaalsystemen (E.P.S.) B.V. en OmniCard B.V. zal worden voldaan in contanten. Op de verkoop zal een b escheiden boekwinst worden gerealiseerd welke in de jaarrekening over 2000 als een buitengewone bate zal worden gepresenteerd.

Rotterdam, 20 oktober 2000

Directie Batenburg Beheer N.V.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie