Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse subsidie tewerkstellingscomités goedgekeurd

Datum nieuwsfeit: 20-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING
VERGADERING VAN 20 OKTOBER 2000

Jaarlijkse werkingssubsidie voor STC's goedgekeurd

Op voorstel van minister Renaat LANDUYT, Vlaams minister van Werkgelegenheid en Toerisme, keurde de Vlaamse rege-ring de jaarlijkse werkingsubsidies voor 2001 van de STC-vwz's (Subregionale Tewerkstellingscomités) goed.

STC's coördineren het arbeidsmarktbeleid binnen de Vlaamse subregio's. Ter uitvoering van de beleidsbesli-ssing op Vlaams niveau zullen in 2001 de Vlaamse STC's prioritaire aandacht hebben voor (1) een evenredige arbeidsparticipatie van alle kansengroepen, (2) de uit-bouw van het Vlaams concept meerwaardeneconomie, (3) het dynamiseren van het bedrijfsopleidingsbemleid en van de permanente vorming (levenslang leren), en uiteraard (4) de concrete arbeidsmarkt- en werkgelegenheidproblemen in hun (sub)regio.

De totale werkingssubsidie voor het jaar 2001 bedraagt 57,3 miljoen fr., te verdelen over de STC's.

Voor het werkjaar 2000 werden éénmalig middelen vrijge-maakt voor extra STC-initiatieven. Alle STC's konden tot vandaag bij de administratie Werkgelegenheid van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap een project indie-nen. Per actie wordt een maximumbedrag van 1 miljoen voorzien. Uit deze inbreng zal minister Landuyt enkele projecten selecteren en deze lijst voorleggen aan de Vlaamse regering.

persinfo : Myriam REBAHI, woordvoerster van
minister Landuyt - tel. (02) 553 25 11
e-mail: (persdienst.landuyt@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie