Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FIM maakt Grand Prix en WK superbike kalender bekend

Datum nieuwsfeit: 20-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
TT Circuit Assen, 20 oktober 2000

Op het traditionele najaarscongres van de FIM (de internationale motorsportbond) in het Portugese Vilamoura, zijn de definitieve kalenders voor de wegrace Grands Prix en het WK Superbike bekend gemaakt.

De wegrace GP-kalender telt net als afgelopen jaren in totaal 16 Grands Prix. De Rizla+ Dutch TT op het TT Circuit Assen staat zoals al vele decennia traditioneel gepland voor de laatste zaterdag in juni (30 juni 2000).

WK Superbike verschuift naar 2e zondag in september De WK Superbike kalender voor 2001 telt 13 WK-races, waarbij de WK Suopersport 600 klasse 10x aan bod komt en de World Cup zijspannen 9x. De WK Superbike races op het TT Circuit Assen (waarbij ook het WK Supersport 600, de World Cup zijspannen en de EK Superstock aan de start zullen verschijnen) staan voor 2001 niet gepland voor de 1e, maar voor de 2e zondag in september. Daarmee grijpt de organisatie van het TT Circuit Assen terug naar op de internationale kalender gunstiger uitvallende 2e zondag in september, waarop de WK-races voor viertaktmotoren in het verleden (met uitzondering van 1998 en 1999) ook al werden georganiseerd.

Bijgaand treft u een 3-tal WORD attachments aan, met daarin de Grand Prix wegrace, de WK Superbike en de gecombinerde GP, Superbike en Formule 1 kalender aan.

Er op vertrouwend u hiermee van dienst te zijn geweest, verblijven wij met vriendelijke groet,

TT Circuit Assen
Willem Lute (Press Officer, Marketing & PR)

Postbus 150
9400 AD Assen
Tel. (0592) 380380
Fax (0592) 356911
E-mail w.lute@tt-assen.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie