Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: bejaarde gewond bij ongeval

Datum nieuwsfeit: 20-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 20-10-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 20 oktober 2000

Dagelijkse berichten

Winschoten: autobrand
Een aan de St. Vitusholt in Winschoten geparkeerde auto raakte vannacht door nog onbekende oorzaak in brand. De brandweer moest er aan te pas komen om de brand te blussen. Een naast de wagen staande andere auto liep ook brandschade op. De technische recherche onderzoekt de oorzaak van de brand.

Stadskanaal: gewonde bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de provinciale weg N366 tussen Stadskanaal en Onstwedde is gistermiddag een 40-jarige man uit Doetinchem gewond geraakt. De man reed met zijn auto vanaf de afslag Onstwedde de N366 op in de richting van Veendam. Kennelijk vergiste hij zich in zijn rijrichting want volgens getuigen stuurde de man kort na het oprijden van de N366 zijn wagen de rechter berm in en wilde vervolgens op de weg keren. Hij zag daarbij een hem achteropkomende trekker-opleggercombinatie, bestuurd door een 46-jarige man uit Nieuwe Pekela, over het hoofd. De vrachtwagenchauffeur probeerde uit te wijken maar kon een aanrijding niet voorkomen. Hij botste tegen de personenauto aan waarna beide voertuigen in de linker wegberm tot stilstand kwamen. De personenauto raakte zwaar beschadigd. De bestuurder is met behulp van de brandweer uit zijn totaal vernielde auto gehaald. Hij is met rug- en nekletsel opgenomen in een ziekenhuis. De man verkeert niet in levensgevaar. De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond. De N366 is gedurende ruim twee uur voor het verkeer dat werd omgeleid afgesloten geweest. De vernielde personenauto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Winschoten: bejaarde man gewond bij ongeval
Een 90-jarige man uit Winschoten is gistermiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van de Industrieweg en de oostelijke ringweg in Winschoten. De man reed op zijn fiets de ringweg op en zag daarbij een aankomende auto over het hoofd. De automobilist, een 28-jarige man uit Nieuweschans probeerde de fietser nog te ontwijken maar die stopte plotseling, waardoor hij alsnog werd aangereden. De bejaarde man kwam te vallen en liep daarbij hoofdletsel op. Hij is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis.

Delfzijl: man mishandeld
Bij een vechtpartij aan de Borgshof in Delfzijl is gisteravond een 20-jarige man uit Delfzijl gewond geraakt. Het slachtoffer werd, terwijl hij op de fiets onderweg was naar een ontmoetingscentrum, aangesproken door een man die in het gezelschap was van ongeveer 10 andere mannen. De man die het slachtoffer aansprak eiste zijn fiets en bij een poging weg te vluchtten werd het slachtoffer op de grond gegooid. Hij werd vervolgens door meerdere mannen uit de groep geslagen en geschopt. De man liep letsel op aan hoofd, rug en benen. Hij moet zich onder doktersbehandeling stellen. De politie, die de vermoedelijke identiteit van enkele daders kent, stelt een onderzoek naar de toedracht van de ruzie.

Hoogezand: inbraak
In een kantoorruimte van een tankstation aan De Vosholen in Hoogezand is de afgelopen nacht ingebroken. De onbekende daders richtten diverse vernielingen aan deuren aan om het gebouw binnen te komen. Via een toilet wisten ze in een kantoorruimte te komen. De aldaar staande kluis, met daarin enkele tienduizenden guldens, werd door de dieven meegenomen. De politie onderzoekt de inbraak.

Stadskanaal: inbraak in kledingwinkel
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een kledingwinkel aan de Poststraat in Stadskanaal. De inbrekers kwamen binnen door een raam van een deur te vernielen. Ze namen een nog onbekende hoeveelheid truien, broeken en vesten weg. De politie stelt een nader onderzoek in.

Noordhorn: vrachtwagenchauffeur bekeurd
De politie heeft gistermorgen wegens gevaarlijk verkeersgedrag proces-verbaal opgemaakt tegen een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hallum. De man reed met een vrachtwagencombinatie, geladen met suikerbieten, over de Rijksstraatweg in Noordhorn. Surveillerende politiemensen zagen dat de man op onverantwoorde wijze een tractor met aanhangwagen inhaalde. De bestuurder van een hem tegemoetkomend busje, een 47-jarige man uit Slochteren, kon ternauwernood een frontale botsing voorkomen door met zijn wagen de berm in te rijden. Hij bleef ongedeerd en zijn auto raakte niet beschadig. Na het opmaken van de bekeuring kon de vrachtwagenchauffeur zijn weg vervolgen.

Groningen: autodief betrapt
Op het Damsterdiep hield de politie gisteravond een 30-jarige auto-inbreker uit de stad aan. Agenten zagen dat de man tussen geparkeerde autos weg kwam en vervolgens een tas met goederen overhandigde aan een 25-jarige Groninger. Op het moment dat beide mannen zich uit de voeten wilden maken werden ze door de agenten opgepakt. De 30-jarige stadjer bleek diverse cds te hebben gestolen uit een auto. Hij wilde deze verkopen aan de 25-jarige Groninger. De inbreker werd ingesloten, terwijl de heler na verhoor is weggestuurd.

Groningen: harddrug gebruiker ingesloten
In een portiek aan de Zaagmuldersweg betrapte de politie gisteravond een 26-jarige man zonder vaste woonplaats op het gebruik van drugs. De man bleek na controle een groot brok cocaïne in zijn bezit te hebben. De man is voor nader verhoor ingesloten.

Groningen: aanranding
Een 30-jarige stadjer is afgelopen nacht op de Grote Markt aangehouden, nadat hij in een café een vrouw had lastig gevallen. Het 21-jarige slachtoffer meldde het voorval bij de medewerkers die de politie waarschuwden en de man buiten de deur zetten. Voor het café werd de man opgepakt en ingesloten in een politiecel. De vrouw deed aangifte van aanranding.

Groningen: lastpak aangehouden
Bij het uitlezen van de cameras in de binnenstad zagen camerabedienaars dat een 19-jarige man uit Zuidhorn op de Grote Markt verschillende binnenstad bezoekers lastig viel. Toen agenten een onderzoek instelden troffen zij de verdachte weer aan, die op dat moment een 22-jarige Groninger in zijn gezicht schopte en sloeg. De verdachte kon direct worden aangehouden. Hij is ingesloten.

Groningen: letsel
Een 53-jarige vrouw uit Hengelo liep donderdagmiddag op de Noorderhaven letsel, toen zij aan een 39-jarige automobilist uit de stad geen voorrang verleende. De vrouw fietste de Noorderhaven op en zag daarbij de auto over het hoofd. Door de botsing liep de vrouw rugletsel op en moest zij naar een ziekenhuis worden gebracht.

Groningen: stalker opgepakt
Op de Gerststraat heeft de politie gisteravond een 31-jarige stadjer opgepakt. De man viel de bewoonster van een woning aan de Gerstraat lastig. Hij weigerde het erf af te gaan, waarna de bewoners de ruit van de auto van de verdachte in sloegen. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de verdachte aanhouden. Hij werd ingesloten. De man viel de bewoners lastig over een oude relatie.

Groningen: mishandeling
Drie bezoekers van een café aan de Grote Markt liepen afgelopen nacht verwondingen op bij een vechtpartij in de kroeg. De mannen raakten slaags met twee inwoners van Foxhol. Doordat er enige spetters bier op de kleding van de Foxholsters kwam, gingen deze op verhaal uit. Dit ontaardde vervolgens in een vechtpartij tussen de vijf. De drie bezoekers liepen daarbij snijwonden en gezichtsletsel op. Zij moesten zich in een ziekenhuis laten behandelen. Met behulp van het personeel konden de Foxholsters worden aangehouden. Zij werden ingesloten.

Groningen: vernielingen
Aan een opleidingsgebouw op de Trompsingel blijken de afgelopen dagen meerdere vernielingen te zijn gepleegd. Door vandalen werden 12 ruiten van het gebouw beschadigd. Er bleken meerdere gaten te zitten in het gelaagde glas. Vermoedelijk zijn de vernielingen gepleegd met een luchtdrukwapen. De schade is aanzienlijk.

Groningen: controle rood licht
Bij een rood licht controle op de Ebbingestraat zijn donderdagmiddag 97 bestuurders van fietsen en bromfietsen bekeurd voor het rijden door rood. Ook een automobilist kreeg een bekeuring voor het rijden door het rode licht, terwijl hij eveneens een boete kreeg voor het niet hebben van een geldig rijbewijs. Een 33-jarige man uit Groningen moest enige tijd aan het bureau worden opgehouden omdat hij weigerde zijn naam op te geven. Toen hij dit alsnog had gedaan kon hij worden heengezonden.

Inlichtingen: afdeling communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...