Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: bejaarde gewond bij ongeval

Datum nieuwsfeit: 20-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 20-10-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 20 oktober 2000

Dagelijkse berichten

Winschoten: autobrand
Een aan de St. Vitusholt in Winschoten geparkeerde auto raakte vannacht door nog onbekende oorzaak in brand. De brandweer moest er aan te pas komen om de brand te blussen. Een naast de wagen staande andere auto liep ook brandschade op. De technische recherche onderzoekt de oorzaak van de brand.

Stadskanaal: gewonde bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de provinciale weg N366 tussen Stadskanaal en Onstwedde is gistermiddag een 40-jarige man uit Doetinchem gewond geraakt. De man reed met zijn auto vanaf de afslag Onstwedde de N366 op in de richting van Veendam. Kennelijk vergiste hij zich in zijn rijrichting want volgens getuigen stuurde de man kort na het oprijden van de N366 zijn wagen de rechter berm in en wilde vervolgens op de weg keren. Hij zag daarbij een hem achteropkomende trekker-opleggercombinatie, bestuurd door een 46-jarige man uit Nieuwe Pekela, over het hoofd. De vrachtwagenchauffeur probeerde uit te wijken maar kon een aanrijding niet voorkomen. Hij botste tegen de personenauto aan waarna beide voertuigen in de linker wegberm tot stilstand kwamen. De personenauto raakte zwaar beschadigd. De bestuurder is met behulp van de brandweer uit zijn totaal vernielde auto gehaald. Hij is met rug- en nekletsel opgenomen in een ziekenhuis. De man verkeert niet in levensgevaar. De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond. De N366 is gedurende ruim twee uur voor het verkeer dat werd omgeleid afgesloten geweest. De vernielde personenauto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Winschoten: bejaarde man gewond bij ongeval
Een 90-jarige man uit Winschoten is gistermiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van de Industrieweg en de oostelijke ringweg in Winschoten. De man reed op zijn fiets de ringweg op en zag daarbij een aankomende auto over het hoofd. De automobilist, een 28-jarige man uit Nieuweschans probeerde de fietser nog te ontwijken maar die stopte plotseling, waardoor hij alsnog werd aangereden. De bejaarde man kwam te vallen en liep daarbij hoofdletsel op. Hij is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis.

Delfzijl: man mishandeld
Bij een vechtpartij aan de Borgshof in Delfzijl is gisteravond een 20-jarige man uit Delfzijl gewond geraakt. Het slachtoffer werd, terwijl hij op de fiets onderweg was naar een ontmoetingscentrum, aangesproken door een man die in het gezelschap was van ongeveer 10 andere mannen. De man die het slachtoffer aansprak eiste zijn fiets en bij een poging weg te vluchtten werd het slachtoffer op de grond gegooid. Hij werd vervolgens door meerdere mannen uit de groep geslagen en geschopt. De man liep letsel op aan hoofd, rug en benen. Hij moet zich onder doktersbehandeling stellen. De politie, die de vermoedelijke identiteit van enkele daders kent, stelt een onderzoek naar de toedracht van de ruzie.

Hoogezand: inbraak
In een kantoorruimte van een tankstation aan De Vosholen in Hoogezand is de afgelopen nacht ingebroken. De onbekende daders richtten diverse vernielingen aan deuren aan om het gebouw binnen te komen. Via een toilet wisten ze in een kantoorruimte te komen. De aldaar staande kluis, met daarin enkele tienduizenden guldens, werd door de dieven meegenomen. De politie onderzoekt de inbraak.

Stadskanaal: inbraak in kledingwinkel
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een kledingwinkel aan de Poststraat in Stadskanaal. De inbrekers kwamen binnen door een raam van een deur te vernielen. Ze namen een nog onbekende hoeveelheid truien, broeken en vesten weg. De politie stelt een nader onderzoek in.

Noordhorn: vrachtwagenchauffeur bekeurd
De politie heeft gistermorgen wegens gevaarlijk verkeersgedrag proces-verbaal opgemaakt tegen een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hallum. De man reed met een vrachtwagencombinatie, geladen met suikerbieten, over de Rijksstraatweg in Noordhorn. Surveillerende politiemensen zagen dat de man op onverantwoorde wijze een tractor met aanhangwagen inhaalde. De bestuurder van een hem tegemoetkomend busje, een 47-jarige man uit Slochteren, kon ternauwernood een frontale botsing voorkomen door met zijn wagen de berm in te rijden. Hij bleef ongedeerd en zijn auto raakte niet beschadig. Na het opmaken van de bekeuring kon de vrachtwagenchauffeur zijn weg vervolgen.

Groningen: autodief betrapt
Op het Damsterdiep hield de politie gisteravond een 30-jarige auto-inbreker uit de stad aan. Agenten zagen dat de man tussen geparkeerde autos weg kwam en vervolgens een tas met goederen overhandigde aan een 25-jarige Groninger. Op het moment dat beide mannen zich uit de voeten wilden maken werden ze door de agenten opgepakt. De 30-jarige stadjer bleek diverse cds te hebben gestolen uit een auto. Hij wilde deze verkopen aan de 25-jarige Groninger. De inbreker werd ingesloten, terwijl de heler na verhoor is weggestuurd.

Groningen: harddrug gebruiker ingesloten
In een portiek aan de Zaagmuldersweg betrapte de politie gisteravond een 26-jarige man zonder vaste woonplaats op het gebruik van drugs. De man bleek na controle een groot brok cocaïne in zijn bezit te hebben. De man is voor nader verhoor ingesloten.

Groningen: aanranding
Een 30-jarige stadjer is afgelopen nacht op de Grote Markt aangehouden, nadat hij in een café een vrouw had lastig gevallen. Het 21-jarige slachtoffer meldde het voorval bij de medewerkers die de politie waarschuwden en de man buiten de deur zetten. Voor het café werd de man opgepakt en ingesloten in een politiecel. De vrouw deed aangifte van aanranding.

Groningen: lastpak aangehouden
Bij het uitlezen van de cameras in de binnenstad zagen camerabedienaars dat een 19-jarige man uit Zuidhorn op de Grote Markt verschillende binnenstad bezoekers lastig viel. Toen agenten een onderzoek instelden troffen zij de verdachte weer aan, die op dat moment een 22-jarige Groninger in zijn gezicht schopte en sloeg. De verdachte kon direct worden aangehouden. Hij is ingesloten.

Groningen: letsel
Een 53-jarige vrouw uit Hengelo liep donderdagmiddag op de Noorderhaven letsel, toen zij aan een 39-jarige automobilist uit de stad geen voorrang verleende. De vrouw fietste de Noorderhaven op en zag daarbij de auto over het hoofd. Door de botsing liep de vrouw rugletsel op en moest zij naar een ziekenhuis worden gebracht.

Groningen: stalker opgepakt
Op de Gerststraat heeft de politie gisteravond een 31-jarige stadjer opgepakt. De man viel de bewoonster van een woning aan de Gerstraat lastig. Hij weigerde het erf af te gaan, waarna de bewoners de ruit van de auto van de verdachte in sloegen. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de verdachte aanhouden. Hij werd ingesloten. De man viel de bewoners lastig over een oude relatie.

Groningen: mishandeling
Drie bezoekers van een café aan de Grote Markt liepen afgelopen nacht verwondingen op bij een vechtpartij in de kroeg. De mannen raakten slaags met twee inwoners van Foxhol. Doordat er enige spetters bier op de kleding van de Foxholsters kwam, gingen deze op verhaal uit. Dit ontaardde vervolgens in een vechtpartij tussen de vijf. De drie bezoekers liepen daarbij snijwonden en gezichtsletsel op. Zij moesten zich in een ziekenhuis laten behandelen. Met behulp van het personeel konden de Foxholsters worden aangehouden. Zij werden ingesloten.

Groningen: vernielingen
Aan een opleidingsgebouw op de Trompsingel blijken de afgelopen dagen meerdere vernielingen te zijn gepleegd. Door vandalen werden 12 ruiten van het gebouw beschadigd. Er bleken meerdere gaten te zitten in het gelaagde glas. Vermoedelijk zijn de vernielingen gepleegd met een luchtdrukwapen. De schade is aanzienlijk.

Groningen: controle rood licht
Bij een rood licht controle op de Ebbingestraat zijn donderdagmiddag 97 bestuurders van fietsen en bromfietsen bekeurd voor het rijden door rood. Ook een automobilist kreeg een bekeuring voor het rijden door het rode licht, terwijl hij eveneens een boete kreeg voor het niet hebben van een geldig rijbewijs. Een 33-jarige man uit Groningen moest enige tijd aan het bureau worden opgehouden omdat hij weigerde zijn naam op te geven. Toen hij dit alsnog had gedaan kon hij worden heengezonden.

Inlichtingen: afdeling communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie