Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: controle afvaltransport

Datum nieuwsfeit: 20-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-10-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 10.30 uur
Landelijke controle afvaltransport

HUIS TER HEIDE/SOESTERBERG Op donderdag 19 oktober is een grootscheepse controle op gebied van transport gehouden. De controle vond plaats op het terrein van Rijkswaterstaat in Huis ter Heide langs de A 28 en langs de Zuiderweg bij Soesterberg.

Er werd gecontroleerd op transport van afval, gekoeld transport en verkeerseisen.

De controle was een samenwerking tussen het Korps Landelijke Politiediensten, de controleploeg Transport en Milieu Controle, de Inspectie Milieuhygiëne (internationaal afvaltransport en koeltransport), de douane, de provincie Utrecht (regionaal afvaltransport) en de Politie Regio Utrecht, de districten Heuvelrug, Binnensticht, Eemland noord en Eemland zuid.

Op de locatie Huis ter Heide werden in totaal 65 vrachtauto(combinaties) gecontroleerd waar in totaal 18 processen verbaal voor werden uitgeschreven (o.a. voor: overbelading, overtreding van de rijtijdenwet, loshangende bladveren, de hoogte (4,10 meter) en voor ontbreken inschrijving eigen vervoer).

Op de locatie Soesterberg werden in totaal 73 vrachtauto(combinaties) gecontroleerd en werden in totaal 7 processen verbaal uitgeschreven voor diverse milieuovertredingen.

Verder zal er door de Inspectie Milieuhygiëne nog nader onderzoek worden verricht naar de uitvoer van een grote partij met olie verontreinigde grond die met een Franse vrachtauto vanuit Frankrijk naar Denemarken werd vervoerd (doorvoer).

Alle betrokken instanties gaven aan dat de controle, die deel uitmaakt van een landelijke actiemaand onder regie van het ministerie van VROM, een goede uitstraling had naar de doelgroep.

Fietsverlichtingscontrole

SOEST Op de Beukenlaan heeft de politie donderdagavond rond negen uur een fietsverlichtingscontrole gehouden. In totaal kregen acht fietsers een proces verbaal voor het niet aan hebben of defecte fietsverlichting.

Nu het s avonds vroeger donker wordt controleert de politie regelmatig op het voeren van fietsverlichting met het oog op de verkeersveiligheid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie