Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijkberichten Stadsdeel Noord gemeente Leiden

Datum nieuwsfeit: 20-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Wijkpagina

Stadsdeel Noord

Speelplek Kruisbes
De speeltoestellen op de Kruisbes heeft Wijkbeheer verwijderd in verband met de veiligheid. Begin volgend jaar wil Wijkbeheer de bewoners betrekken bij de keuze van de nieuwe speeltoestellen. Door middel van een bewonersbrief zal de gemeente de bewoners vragen mee te denken over de nieuwe invulling van de speelplek.

Vandalisme
In Kooipark en omgeving zijn een flink aantal prullenbakken vernield. Wijkbeheer zal de gesloopte prullenbakken wel vervangen, maar niet op korte termijn.

Hekken Leidse Hout
Wijkbeheer heeft besloten om dit najaar in het Leidse Hout hekken neer te zetten bij de verschillende toegangen tot het park. Voetgangers worden nogal eens omver gereden door fietsers.

Vegen
In de week van 23 oktober komen de veegmachines in de Florisversterbuurt, de Hoven, Groenoord, de Herensingel, de Maresingel, de Kooilaan en de Sumatrastraat. De week erna is het Noorderkwartier aan de beurt. Incidenteel kan Wijkbeheer afwijken van het schema omdat de herfstbladeren meer tijd vergen van de vegers.

Stadsdeel Midden

Stadsdeel West

Dierenweiden
De dierenweide in de Stevenshof gaat vanwege herfst en winter dicht met uitzondering van woensdagmiddag. In de winterperiode zal Wijkbeheer allerlei werkzaamheden verrichten om de weide aantrekkelijker te maken voor bezoekers. In april volgend jaar zal de dierenweide weer vaker open zijn. Verder zijn kort geleden op de dierenweide in de Mors hekken geplaatst om de ezels te scheiden van de geiten en schapen. De ezels konden niet erg goed opschieten met de andere dieren. Wijkbeheer bedankt alle vrijwilligers die het mogelijk gemaakt hebben om het afgelopen jaar ook op zondag open te zijn.

Hondenpoep
In het Stevenshofpark zal Wijkbeheer in de week van 23 oktober zogenaamde 'depo-dogs', een soort prullenbak met plastic zakjes, plaatsen. Hondenbezitters kunnen zich voor eerste hulp bij 'ongelukjes' wenden tot deze hondenprullenbak, zodat iedereen van een schoon park kan genieten.

Vegen
Wijkbeheer zal de komende zes weken niet vegen met uitzondering van de drie winkelcentra. Het Wijkteam gaat eerst al het onkruid weghalen. Mochten bewoners ernstig vervuilde plekken tegenkomen in de straat, dan kunnen ze bellen naar Arwi Rasser (071-5167641).

Stadsdeel Zuid

Indianendorp
Bouw je eigen wigwam, zet een zelfgemaakte indianentooi op je hoofd of ga op zoek naar de vos. Kinderen tussen de vier en twaalf jaar zijn van harte welkom bij het te bouwen indianendorp op het grasveld bij de Telderskade. De indianenactiviteiten zijn op dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 oktober tussen 10.30-12.30 uur en 14.00-16.00 uur. Deelname is kosteloos en ouders mogen komen kijken.

Vegen
De komende week veegt Wijkbeheer het Haagwegkwartier, het Waardeiland en een deel van Meerburg-Rivierenwijk. In de week van 30 oktober wordt het laatste gedeelte van Meerburg-Rivierenwijk, de Rijndijkbuurt, Cronestein en de Gasthuiswijk geveegd.

De herfst is het leukste seizoen

Kees Braxhoven is senior tuinman bij Stadsdeel West. Hij karakteriseert zijn werk vooral als seizoenswerk: 'In de winter moet je een hoop snoeien en in de zomer is het vooral schoffelwerk. In deze periode maken we bijvoorbeeld de plantsoenen in orde. We halen de oude planten uit de plantenbakken, doen er nieuwe grond in en half november zetten we er nieuwe planten in. Ik vind de herfst de leukste periode om in te werken.'
Kees begeleidt vijf tuinmannen bij de werkzaamheden: 'Ik help de tuinmannen 's ochtends op weg en dan ga ik mee met de vrachtwagen. Soms help ik zelf mee omdat er veel werk te doen is. Wij springen de veegploeg bij als we plekken signaleren die erg vies zijn. Maar andersom gebeurt het ook dat de vegers ons assisteren met de bladeren harken, zoals nu in de herfst.' Foto: Wim van Noort.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie