Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Financierings(on)mogelijkheden recreatieve projecten

Datum nieuwsfeit: 20-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Persbericht Financierings(on)mogelijkheden van toeristisch-recreatieve projecten
20 oktober 2000

Het vinden van een passende financiering voor nieuwe dan wel bestaande projecten is voor veel ondernemers een hele opgave. Een vaak tijdrovende gang langs diverse financiers levert niet altijd het gewenste resultaat op en achteraf kan blijken dat met de verkeerde instanties is onderhandeld. Speciaal voor (beginnende) ondernemers en andere plannenmakers in de toeristisch-recreatieve sector is het NRIT daarom gestart met een onderzoek naar de financierings(on)mogelijkheden voor toeristisch-recreatieve projecten. Door de belangrijkste financieringsmogelijkheden te inventariseren hoopt het NRIT initiatiefnemers op het goede spoor te zetten bij het vinden van een passende financiering.
Het onderzoek richt zich hoofdzakelijk op kredieten en leningen door banken, institutionele beleggers, pensioenfondsen, participatiemaatschappijen, ontwikkelingsmaatschappijen, vastgoedmaatschappijen e.d.. Via deskresearch en expertinterviews is per (soort) financieringsinstelling achterhaald in hoeverre men zich bezighoudt met financiering van toeristisch-recreatieve projecten en welke voorwaarden c.q. uitgangspunten daarbij in principe worden gehanteerd.
Ter aanvulling is in het onderzoek ook enige aandacht besteed aan sponsoring en/of subsidiëring van toeristisch-recreatieve projecten. Voor initiatiefnemers vormt het onderzoeksrapport een eerste oriëntatie bij het vinden van een financiering. Uiteraard blijft elk project uniek en is iedere financiering maatwerk. Men moet het rapport dan ook vooral beschouwen als een leidraad waarmee men veel werk en energie kan besparen. Het rapport 'Financierings(on)mogelijkheden voor toeristisch-recreatieve projecten' verschijnt in februari 2001 en is tot het einde van dit jaar te bestellen voor de speciale voorintekenprijs van
f 250,- (excl. BTW). Vanaf 2001 kost dit rapport f 295,- (eveneens excl. BTW).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie