Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Krompanelensjees-prijs voor familie De Jong uit Tjerkgaast

Datum nieuwsfeit: 20-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Friesland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Krompanelensjees-prijs voor fam. De Jong uit Tjerkgaast

Loco-Commissaris van de Koningin Siem Jansen heeft vanmiddag de provinciale Krompanelensjees-prijs uitgereikt aan de familie De Jong uit Tjerkgaast. Dit gebeurde om 16.00 uur tijdens het IndoorForum 2000 in de EATC-zaal van het FEC Expo Centrum in Leeuwarden.

Het is de eerste keer dat de Krompanelensjees-prijs door de provincie Fryslân wordt uitgereikt. Tot en met verleden jaar was het een prijs van het ministerie van OC&W. De prijs is een symbolishce waardering voor het in stand houden van de karakteritieke Friese krompanelensjezen, het Friese kostuum en de Friese paarden; onderdelen van de cultuur van de Friese boerenstand uit de 18e en vooral 19e eeuw.

De familie De Jong krijgt de prijs omdat zij zich van jongs af aan en van huis uit met een intense betrokkenheid en enthousiasme hebben ingezet voor de belangen en de waardering voor het Friese paard. De combinatie van de correcte kostumering van het paar in de Friese sjees, ingespannen met twee bekroonde jonge Friese stamboekhengsten voldoet ruimschoots aan de criteria van Gedeputeerde Staten.

De prijs bestaat uit een bronzen plaquette en een geldbedrag van 1.500,-.

Nummer: 185
Datum: 20 oktober 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie