Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 13.00 uur

Datum nieuwsfeit: 22-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-10-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 13.00 uur
Belediging en wapenbezit

AMERSFOORT Op de Langestraat hebben surveillerende politieagenten zaterdag rond middernacht een 17-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden nadat de jongen diverse beledigingen richting de politiemensen uitte.

De politieagenten reden in een opvallende surveillanceauto over genoemde straat en even voor hen reed een groepje jongens op de fiets. De 17-jarige jongen schreeuwde diverse dingen richting de politiemensen en maakte daarbij obscene gebaren. Toen de politiemensen de jongen op zijn gedrag wilden aanspreken reageerde deze agressief en wilde niet meewerken. Vervolgens is de jongen aangehouden.

Bij fouillering bleek de jongen een slagwapen bij zich te hebben. Omdat de jongen geen enkele medewerking wilde verlenen en ook zijn personalia wilde opgeven, zit hij nog vast op het politiebureau.

Verkeerscontroles

AMERSFOORT Op de Gasthuislaan is zaterdagmiddag tussen 14.30 uur en 16.30 uur gecontroleerd op snelheid en het dragen van de veiligheidsgordel. Van de 418 gemeten voertuigen reden er 24 harder dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km per uur. Verder droegen 44 mensen geen autogordel.

Alle overtreders zijn bekeurd of krijgen hun bekeuring binnenkort thuis gestuurd.

Aanrijdingen met alcohol in het spel

AMERSFOORT Op de Industrieweg botste zaterdagmiddag rond half zes een 44-jarige Amersfoorter met zijn auto tegen de auto van een 21-jarige Amersfoorter. De 44-jarige man stond met zijn auto voor het rode verkeerslicht maar vond dat hij met zijn auto iets te ver over de stopstreep stond. Hij reed vervolgens zonder in zijn achteruitkijkspiegel te kijken- achteruit en botste op de auto van de 22-jarige man.

De 44-jarige man gaf aan dat hij de schade onderling wilde regelen omdat hij gedronken had. De 22-jarige man gaf aan dat hij de politie er bij wilde halen. De 44-jarige man verliet hierop de plaats van het ongeval en kon later in zijn huis worden aangehouden. Hij bleek 1,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij zal zich voor zijn daden bij de rechter moeten verantwoorden.

AMERSFOORT - Zondagochtend rond drie uur heeft de politie op de Twentseweg een 28-jarige man uit Amersfoort aangehouden nadat hij met zijn auto een wegopbreking was ingereden. De man reed met zijn auto over genoemde weg toen hij plotseling door onbekende oorzaak twee banden verloor. Hierdoor belandde hij met zijn auto enkele honderden meters verderop in de wegopbreking. De man had alcohol gedronken (0,65 promille) en medicijnen gebruikt.

Hij liep een hoofdwond op.

AMERSFOORT - Op de Daam Fockemalaan reed zondagmorgen rond kwart voor vijf een 26-jarige man uit Amersfoort met zijn auto tegen een lichtmast. De man bleek teveel gedronken te hebben. Op het bureau blies hij 0,65 promille.

Met een rijverbod van een uur en een boete kon hij naar huis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie