Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Kalmthout Racing in top tien Formule Ford Festival

Datum nieuwsfeit: 22-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

Top tien-positie Van Kalmthout Racing tijdens Formule Ford wereldkampioenschap

Brands Hatch (GB), 22 oktober 2000  Van Kalmthout Racing heeft een bewogen weekeinde achter de rug. Het team nam deel aan het Formule Ford Festival, het officieuze wereldkampioenschap Formule Ford, op het circuit van Brands Hatch. Stefan de Groot, die voor deze keer de gelederen van Van Kalmthout Racing versterkte, presteerde uitstekend. Tussen de wereldtop eindigde hij als tiende. Bas Schothorst en Michel Florie moesten de strijd helaas voortijdig in kansrijke posities staken.

Het Formule Ford Festival op het circuit van Brands Hatch is niets minder dan het officieuze wereldkampioenschap. Van Kalmthout Racing nam deel met de vaste coureurs Bas Schothorst en Michel Florie en gastrijder Stefan de Groot. Laatstgenoemde heeft dit jaar in zijn eerste raceseizoen zowel de Nederlandse titel als het Beneluxkampioenschap gewonnen in de klasse First Division voor Formule Fords van twee jaar en ouder.

Marijn van Kalmthout was alleen als toeschouwer aanwezig. De Hoofddorpse Ford-dealer, die dit seizoen achter Stefan de Groot tweede werd in het NK en het Beneluxkampioenschap First Division, kon geen tijd vrijmaken om deel te nemen.

Tijdens de kwalificatietraining realiseerden Stefan de Groot, Michel Florie en Bas Schothorst respectievelijk de zesde, achtste en tiende tijd in hun groep. Voor Schothorst was dat een grote teleurstelling. "Ik kon mij continu met de snelsten meten, tot de kwalificatietraining", aldus de jonge, talentvolle coureur. "Uitgerekend op dat moment kampte ik met versnellingsbakproblemen."

De drie coureurs overleefden probleemloos hun eerste race door als zesde (Bas), achtste (Michel) en twaalfde over de finish te komen.

Stefan de Groot reed een mooie halve finale, waarin hij van de 23ste startpositie opklom naar de twaalfde plaats. De jonge coureur plaatste zich daarmee als enige rijder van Van Kalmthout Racing voor de finale. In de halve finales moesten Michel Florie en Bas Schothorst de strijd voortijdig staken door een ongeval.

In de finale reed Stefan de Groot zich naar een mooie tiende plaats. Hij wist tijdens de race de vele ongevallen handig te passeren. "Daarbij kwam ook wat broodnodig geluk kijken", aldus de coureur die tevreden mocht zijn met dit resultaat.

Van Kalmthout Racing kijkt alweer vooruit naar het volgende seizoen. "Volgende week beginnen al de Britse winterkampioenschappen, waaraan we met Bas Schothorst zullen deelnemen", aldus Marijn van Kalmthout. "Daarnaast zijn we druk bezig met het formeren van het team voor volgend jaar. Ik verwacht dat we het team over een maand al rond hebben."

Uitslag Formule Ford Festival: 1. Anthony Davidson (GB); 2. Danica Patrick (USA); 3. Robin Rudholm (S); 10. Stefan de Groot.

Voor de redactie: voor meer informatie: Marijn van Kalmthout, tel. (06) 53 28 04 60

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie