Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tom Coronel zorgt voor spanning en sensatie op Magny Cours

Datum nieuwsfeit: 22-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tom Coronel

22 Oktober 2000: Tom Coronel zorgt voor spanning en sensatie op Magny Cours

Aan Tom Coronel heeft het niet gelegen. De coureur uit Huizen heeft alles gegeven om Mike Hezemans aan de titel te helpen in het FIA GT kampioenschap. Desondanks kon Hezemans de champagnefles slechts ontkurken voor een tweede plaats in de race van vandaag. De leiders in het kampioenschap, Bailey en Campbell-Walter wonnen de titel in stijl met een overwinning. Het Carsport Holland team gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Met name Tom Coronel bezorgde het Lister Storm team flink wat angstzweet.

Coronel kreeg een simpele opdracht mee van teameigenaar Toine Hezemans "winnen". Mike Hezemans had immers een achterstand van 4.5 punten op het Lister duo Julian Bailey en Jamie Campbell-Walter en om het kampioenschap te winnen moest Hezemans twee plaatsen vóór het Engelse duo finishen. Het Carsport Holland had dan ook alles gezet op een overwinning. Om de kansen toch in eigen hand te houden had het team zelfs een tweede auto ingezet voor reguliere rijder David Hart en pinch hitter Peter Kox.

In een spannende race waarin de Lister Storm en de Carsport Holland Chrysler Viper vochten om de leiding maakten beide teams ups en downs mee. De Lister miste een chicane als gevolg van een oliespoor, terwijl de Nederlanders een wat hoger benzine verbruik hadden waardoor ze een pitstop meer nodig hadden. In een zinderende finale reed Coronel als laatste poging nog een gat van dertig seconden dicht waardoor de leidende Campbell-Walter in de Lister Storm toch nog moest rijden voor wat hij waard was. Met nog twee ronden te gaan kroop Coronel dicht achter de Lister Storm. "Ik dacht alles of niets. Ik ben er echt voor gegaan. Zelfs als ik hem voorbij zou gaan dan zouden ze nog kampioen worden. Ik kon dus alleen nog hopen op een foutje van Campbell-Walter. Omdat ik zo dicht achter de Lister zat had ik teveel onderstuur en stuurde ik iets te snel in waardoor ik van de baan schoot. Gelukkig kon ik de grindbak uitrijden en alsnog als tweede over de finish komen. Helaas dus geen overwinning, maar ik weet zeker dat ik er alles aan gedaan heb", zo besloot Coronel.

De titel was dus voor Jamie Campbell-Walter en oud Formule 1 rijder Julian Bailey. De laatsgenoemde roemde op zijn eigen wijze de gastoptredens van Coronel dit jaar. "Ik hoop niet dat hij volgend jaar het hele kampioenschap komt rijden. Hij heeft namelijk de eigenschap om voor veel leven in de brouwerij te zorgen in iedere race waaraan hij meedoet", aldus Bailey.

Het Carsport Holland team zal volgende week afreizen naar Las Vegas waar ze mee zullen doen aan de laatste race om de American Le Mans series. Coronel en Hezemans zullen het hier opnemen tegen de fabrieks Vipers en zijn dus gebrand op een goed resultaat. "We zullen er alles aan doen om te scoren", aldus Tom. "Zowel voor het team als voor mij is deze race een uitgelezen mogelijkheid om te laten zien wat we kunnen. Ik heb er dan ook enorm veel zin in", zo besloot Coronel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie