Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 23-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 23-10-2000 Persberichten Politieregio Limburg-Zuid Maandag, 23 oktober 2000

Maastricht, verwarde man aangehouden:
Een 37 jarige inwoner van Maastricht is afgelopen zaterdag door de politie aangehouden nadat hij twee kinderen korte tijd van hun vrijheid had beroofd.
Een buurtbewoonster van het stadsdeel de Brusselsepoort stelde zaterdagmiddag 21 oktober 2000 omstreeks 17.00 uur de politie in kennis van het feit dat er in hun buurt een mogelijke kinderlokker actief zou zijn. Kinderen hadden haar verteld dat een man die in gezelschap was van twee jeugdige kinderen andere kinderen in de buurt gevraagd had met hem mee te gaan naar het centrum. De kinderen in de buurt vertrouwden de man niet en vertelden thuis hun belevenis. De verontruste buurtbewoonster belde daarop de politie. Een aantal politiepatrouilles, in het bezit van het signalement van de man en beide kinderen, stelden daarna in de omgeving een onderzoek in.

Op de Brouwersweg werd de man in gezelschap van twee kinderen aangetroffen. Het bleek een 37 jarige inwoner van Maastricht te zijn die een verwarde indruk maakte. De man had beide jongetjes van 6 en 7 jaar omstreeks 15.00 uur uit het stadsdeel Daalhof, meegenomen. In de tijd gelegen tussen 15.00 en 17.00 uur heeft hij met de kinderen gebruik gemaakt van de stadsbus en gewandeld in een nabij gelegen winkelcentrum.
De kinderen werden onder de hoede genomen van de politie. Eenmaal gescheiden van de man vertelden de kinderen dat de man helemaal niets aan hun ouders had gevraagd maar dat zij met geweld waren meegenomen. De man had de kinderen aangesproken en gezegd mee te komen. Daarna had hij de kinderen stevig bij de arm vastgepakt en ze gewoon meegenomen.

De beide jeugdigen werden daarna zo snel mogelijk aan de ouderlijke zorg toevertrouwd.
De aangehouden verdachte is afgelopen zaterdag nog in verzekering gesteld en is nu ook nog ingesloten. Hij wordt dinsdag 24 oktober 2000 voorgeleid aan de Officier van Justitie en de Rechter Commissaris.

Uit het ingestelde onderzoek is gebleken dat beide kinderen niet seksueel benaderd of misbruikt zijn. Op de dag van het voorval heeft de verdachte in de omgeving van de Brusselsepoort meerdere jeugdige personen aangesproken met het verzoek met hem mee te gaan. Voor zover bekend hebben geen kinderen daaraan gehoor gegeven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie