Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Weert loopt voorop bij prevntie van langdurige werkloosheid

Datum nieuwsfeit: 23-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Weert

Keywords: Gemeente Weert

Actueel
Nieuws van de gemeente Weert
Hieronder treft u een selectie aan uit de recente persberichten van de gemeente Weert.

23 oktober 2000
WEERT LOOPT VOOROP BIJ HET VOORKOMEN VAN LANGDURIGE WERKLOOSHEID

Weert loopt landelijk voorop bij het voorkomen van langdurige werkloosheid. Het gemeentebestuur is er namelijk in geslaagd nu al te voldoen aan het streven van het kabinet om in 2003 een situatie te bereiken waarin niemand buiten de boot valt die een uitkering van de sociale dienst ontvangt.

In Weert wordt elke uitkeringsgerechtigde op het moment dat hij of zij uitkeringsgerechtigde wordt, als het ware onder de arm genomen en aan een baan geholpen via allerlei regelingen die daarvoor in het leven zijn geroepen. Dat geldt uiteraard niet voor degenen waarvan duidelijk is dat ze (bijv. door kleine kinderen) niet in staat zijn te gaan werken. Gezien de omstandigheden komen deze personen in aanmerking voor aanvullende voorzieningen in het kader van het minimabeleid.

Weert gaat voor het komend jaar uit van 80 personen die door middel van een preventieve aanpak een beter alternatief kan worden geboden, bijvoorbeeld in de vorm van werk. Personen die wél in een uitkering terecht komen, worden meteen intensief begeleid tot ze werk hebben gevonden. Uiteraard voorzover ze tot werken in staat zijn.

Landelijk wordt veel geld gestoken in de positie van werklozen op de arbeidsmarkt. Jaarlijks is daar ruim f 10 miljard mee gemoeid. Ondanks alle inspanningen komt het echter nog te vaak voor, dat personen die werkloos worden geen passend aanbod krijgen, waardoor ze langdurig werkloos worden. Als deze mensen meteen al meer kansen waren geboden, dan was dit misschien niet nodig geweest. Bovendien, naarmate de werkloosheid langer duurt, wordt het moeilijker nieuw werk te vinden. Het Weerter gemeentebestuur heeft dat probleem dus onder de knie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie