Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatieavond Klazienaveen over project Duurzaam Veilig

Datum nieuwsfeit: 23-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht: Klazienaveen West 30 km zone, 16 oktober 2000

Informatieavond in buurtgebouw Kruidenveld
Klazienaveen West eerste wijk 30 km zone in project Duurzaam Veilig

Binnen twee jaren zal in 30 verblijfsgebieden (wijken) in de gemeente Emmen de maximum snelheid worden teruggebracht van 50 km naar 30 kilomter per uur. De eerste wijk die daarvoor in aanmerking komt is Klazienaveen noord-west (ten westen van Antares en Dordsedijk). Bewoners in dit gebied ontvangen van de gemeente en van de vereniging van belangenorganisaties Klazienaveen, een uitnodiging voor een openbare (informatie) vergadering die wordt gehouden op maandag 23 oktober a.s. in buurtgebouw Kruidenveld aan de Akkerdistel in Klazienaveen. De aanvang is om 20.00 uur.

De landelijke overheid wil dat in 2010 het aantal dodelijke verkeersslachtoffers is gehalveerd en het aantal gewonden met 40% is gedaald. Daartoe is het landelijke project Duurzaam Veilig gestart. Een van de maatregelen binnen dit project is om in woongebieden de maximum snelheid terug te brengen van 50 km tot 30 km per uur. De gemeente Emmen doet ook aan dit project mee en gaat de komende twee jaren in 30 woongebieden een 30 km zone invoeren (totale lengte openbare weg ongeveer 375 kilomter). Daartoe zullen in de diverse woongebieden verkeerstechnische maatregelen nodig zijn, bijvoorbeeld verkeersdrempels, poortconstructies, versmallingen, speciale belijning en dergelijke. Bij de keuze van deze maatregelen zal binnen de technische (on)mogelijkheden zoveel mogelijk rekening worden gehouden met de wensen en verlangens van de plaatselijke bevolking. De eerste informatieavond is in buurtgebouw Kruidenveld aan de Akkerdistel in Klazienaveen op maandag 23 oktober en valt samen met de openbare vergadering van de Vereniging van belangenorganisaties Klazienaveen. De aanvang is om 20.00 uur.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2000 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie