Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Proefgravingen ondergrondse afvalcontainers Sittard

Datum nieuwsfeit: 23-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Sittard

Ondergrondse afvalcontainers
Proefgravingen ondergrondse afvalcontainers

Proefgravingen ondergrondse afvalcontainers

Proefgravingen ondergrondse afvalcontainers
Vooruitlopend op de invoering van het zogeheten Diftar-systeem in 2002, waarbij huishoudelijk afval wordt ingezameld en afgerekend op basis van de hoeveelheid die u aanbiedt, heeft de gemeente een aantal plaatsen geselecteerd voor ondergrondse afvalcontainers. Ondergrondse afvalcontainers bieden u de mogelijkheid om uw afval buiten de deur te zetten op het moment dat u dat wilt. 24 uur per dag, het hele jaar door. U hoeft dus niet langer het afval in huis te bewaren totdat de vuilnisauto langs komt. Dat is vooral handig voor bewoners van flats en in binnensteden.
Binnenkort worden op deze plekken graafwerkzaamheden uitgevoerd om te kijken of plaatsing vanwege leidingen en riolering wel mogelijk is. Tevens wordt gekeken of archeologisch onderzoek nodig is. In de bijlage bij deze brief treft u een overzicht aan van adressen, waar de proefgravingen worden verricht en een foto van dat deel van de container dat boven de grond uitsteekt en dus zichtbaar is. Uw woning, winkel of horecagelegenheid blijft bereikbaar.
Op het moment dat de selectie is afgerond volgt een informatiebijeenkomst voor bewoners/winkeliers waarop het nieuwe systeem uitgebreid zal worden toegelicht. U ontvangt voor deze avond te zijner tijd een uitnodiging. Maandag 23 oktober wordt in de hal van het stadhuis een infostand ingericht met een opstelling van het bovengrondse deel van de container. Zo kunt u zien hoe een en ander er uit komt te zien.
Vervolgens volgt de officiële bouwplanprocedure met mogelijkheid tot inspraak en het maken van bezwaren. De gemeente denkt medio volgend jaar de ondergrondse afvalcontainers te kunnen plaatsen. Meer informatie krijgt u bij de afdeling Reiniging en vervoer, tel. 459 64 04.© Gemeente Sittard

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie