Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Duurzame energie op boerderijen

Datum nieuwsfeit: 23-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CBS Webmagazine

Duurzame energie op boerderijen

Duizenden boerderijen hebben voorzieningen om duurzame energie op te wekken of om energie terug te winnen. Het meest ingeburgerd is de warmtepomp. Die is op bijna 3000 boerenbedrijven in gebruik. Met een warmtepomp kan `onbruikbare' omgevingswarmte naar een bruikbaar niveau worden gebracht. Zo kan de warmte die vrij komt bij de koeling van melk worden gebruikt voor het opwarmen van water voor de reiniging van melkleidingen.

Verder gebruiken honderden landbouwbedrijven zonnepanelen, zonnecollectoren, koude- of warmteopslag en windmolens-/turbines. Energieteelt, grondbuizen en de benutting van biomassa zijn vormen van duurzame energie die op boerderijen betrekkelijk ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen




reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie