Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Succesvol tuinjaar in de wijktuinen gemeente Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 23-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Succesvol tuinjaar in de wijktuinen

Het tuinseizoen zit er bijna op, eind oktober zijn de zeven wijktuinen leeg. De wijktuinen zijn dit jaar gebruikt door schoolkinderen en volwassenen. Er tuinierden 1800 basisschoolkinderen en 80 wijkbewoners in de wijktuinen. Voor de schoolkinderen was het een succesvol tuinjaar. Er was weinig uitval door regen. En dankzij de inzet van vele nieuwe tuinouders was het voor de tuinleiders mogelijk om extra activiteiten te organiseren. Naast het zaaien en oogsten hielpen de tuinouders bij woensdagmiddagactiviteiten en bij themalessen. Hierdoor leerden kinderen tijdens het werken in de tuin ook over composthopen, bodemdieren, het weer en zaadverspreiding.

Tuinieren en andere activiteiten
Niet alleen schoolkinderen maken gebruik van de wijktuinen, ook volwassenen. Wijkbewoners kunnen een stukje van de wijktuin huren. Het team Natuur en Milieu-educatie (NME) van de gemeente organiseerde daarnaast diverse activiteiten. Zo was er het project "begeleid tuinieren". Aan dit project aan de Voorweg deden 30 mensen mee. Zij gingen aan de slag en kregen antwoord op hun vragen tijdens het tuinieren. Voor flatbewoners die wilde weten hoe je een groen balkon kon kweken, organiseerde het team NME samen met BOVOS het project balkon-tuinieren. Medewerkers van de wijktuin aan de Voorweg organiseerden een themamiddag over compost tijdens de autovrije zondag. Wijktuin Zegwaartseweg had tijdens de zomervakantie een avondopenstelling zodat schoolkinderen samen met hun ouders hun tuintje onkruidvrij konden houden.
Er zijn 2 themamiddagen georganiseerd in alle wijktuinen. Een middag ging over kruiden. Bezoekers konden de kruiden proeven in kruidenboter en ze zelf plukken in de wijktuin. Tijdens de andere middag stond compost centraal. Deze middagen zijn georganiseerd in het kader van het Stadsnatuurplan om inwoners actief te betrekken bij de natuur.

Meer informatie
Op dit moment worden de tuinen winterklaar gemaakt om volgend jaar in april weer open te gaan. Heeft u interesse om volgend jaar aan één van de projecten deel te nemen of wilt u meer weten over de wijktuinen, dan kunt u contact opnemen met een medewerker van het team Natuur- en Milieueducatie, tel. 346 95 34.Gemeente Zoetermeer © October 2000

Last update: 23 October 2000 (10:52)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie