Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Wieringen voorgedragen als voorzitter Onderwijsraad

Datum nieuwsfeit: 23-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, directie Voorlichting
Datum: 23-10-2000 Home

Persbericht
nummer 138

Van Wieringen voorgedragen als nieuwe voorzitter van de onderwijsraad.

Minister Hermans (OCenW) draagt de heer prof. dr. A.M.L. van Wieringen voor bij de Koningin om tot voorzitter van de Onderwijsraad te worden benoemd. De ministerraad heeft vandaag ingestemd met deze voordracht.

De heer Van Wieringen is hoogleraar Onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam sinds 1985. Daarnaast is hij directeur van het Max Goote Kenniscentrum voor beroepsonderwijs en volwasseneneducatie en decaan van de Nederlandse School voor Onderwijsmanagement. Van Wieringen werkte eerder bij het ministerie van OCenW en vervulde diverse functies in besturen en adviescommissies op het terrein van onderwijs. De heer Van Wieringen volgt de heer prof. dr. J.M.G. Leune op die met ingang van 1 januari 2001 terugtreedt als voorzitter.

De Onderwijsraad is het belangrijkste adviesorgaan van de regering op het terrein van het onderwijsbeleid. Eind dit jaar loopt de eerste vierjarige periode van de raad af en daarmee de benoemingstermijn van de leden van de raad. De heer Van Wieringen wordt benoemd voor de komende periode: 2001 tot en met 2004. Binnenkort maakt minister Hermans de verdere samenstelling van de Onderwijsraad voor die periode bekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie