Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sanofi-Synthelabo koopt belang Eli Lilly

Datum nieuwsfeit: 23-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SANOFI-SYNTHELABO

Sanofi-Synthelabo koopt belang Eli Lilly

Sanofi-Synthélabo koopt het belang van Eli Lilly in hun in de VS gebaseerde oncologische joint venture en herwint daarmee alle Amerikaanse rechten op oxaliplatin

Parijs 23 oktober 2000 - Sanofi-Synthélabo heeft vandaag aangekondigd dat het het belang heeft gekocht dat Eli Lilly and Company heeft in hun in de Verenigde Staten gebaseerde joint venture Sanofi Lilly Oncology LLC, waarmee het alle rechten op oxaliplatin in de Verenigde Staten terugkrijgt.

In April 1999 vormden Sanofi-Synthélabo en Eli Lilly and Company een joint venture om oxaliplatin in combinatie met 5-fluorouracil (5-FU)/Leucovorine (LV) te registreren en op de markt te brengen als een eerstelijnsbehandeling voor gemetastaseerde colorectaal kanker in de Verenigde Staten.

Als vervolg op de negatieve aanbeveling van de Oncologic Drugs Advisory Committee (ODAC) in maart 2000 deelde de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) Sanofi Lilly Oncology LLC mede dat extra studies nodig waren voordat oxaliplatin in de Verenigde Staten zou worden geregistreerd voor de behandeling van gemetastaseerde colorectaal kanker. Als reactie hierop zijn twee klinische fase-III-trials opgezet voor een .New Drug Application. van oxaliplatin als een tweedelijnsbehandeling van gemetastaseerde colorectaal kanker.

Momenteel brengt Sanofi-Synthélabo Eloxatin (oxaliplatin) in meer dan 50 landen op de markt als een eerste- en/of tweedelijnsbehandeling voor gemetastaseerde colorectaal kanker in combinatie met 5-FU/LV.

In Europa blijven Eli Lilly and Company en Sanofi-Synthélabo samenwerken aan de klinische ontwikkeling. Oxaliplatin wordt in combinatie met het anticarcinogeen Gemzar (gemcitabine) van Eli Lilly and Company in Europa geëvalueerd als een potentiële behandeling voor allerlei typen tumoren.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie