Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reeshof in Tilburg krijgt Expresselijn

Datum nieuwsfeit: 23-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

23-10-2000

Reeshof krijgt Expresselijn

Vrije busbanen langs Jozef Platteweg en Van Voorst tot Voorstweg/ Huibevendreef

Om een snelle verbinding te krijgen tussen de Tilburgse binnenstad en de Reeshof, heeft het college besloten een expresselijn in te voeren. Dit initiatief is een maatregel uit het Tilburgse Openbaar vervoer Plan (TOP).
De expresselijn zal dankzij een aantal doorstromingsmaatregelen stipter gaan rijden.
De bus krijgt in de richting van de Reeshof langs de Jozef Platteweg een vrije busbaan vanaf het begin van de Karel Boddenweg tot de Burg. Baron van Voorst tot Voorstweg. Op de Burg. Baron van Voorst tot Voorstweg krijgt de bus in beide richtingen een vrije busbaan (tussen de Huibevendreef en de Jozef Platteweg). Op de Huibevendreef krijgt de bus een eigen opstelstrook richting centrum en worden de opstelstroken voor het autoverkeer verlengd. De opmerkingen van wijkraad Reeshof ten aanzien van het plan zijn meegenomen.

Naar verwachting wordt in de loop van 2001 gestart met de werkzaamheden. Het exacte moment van de uitvoering hangt samen met de voortgang van de werkzaamheden aan de Bredaseweg. De totale kosten van het project expresselijn Reeshof zijn geraamd op f 2.650.000. De kosten worden gedekt uit het stadsprogramma en door een Rijksbijdrage in het kader van doorstromingsmaatregelen voor het openbaar vervoer (¦ 1.750.000).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie