Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rede Tans wisselleerstoel door prof. Friedlander

Datum nieuwsfeit: 24-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit Maastricht
Zoek soortgelijke berichten
Over hoger onderwijs en ICT
Rede Tans wisselleerstoel door prof. Larry Friedlander

Met een rede over de integratie van nieuwe technologie en onderwijsinzichten in bestaande onderwijsinstellingen zal prof. Larry Friedlander op woensdag 24 oktober a.s. de Tans wisselleerstoel ICT en Onderwijs aan de Universiteit Maastricht (UM) aanvaarden.
De titel van de rede is: Innovation and continuity: Integrating new technologies and pedagogies into existing educational institutions.

Prof. Friedlander is directeur van het Stanford Learning Lab van Stanford University (VS), waarmee de UM sinds anderhalf jaar intensief samenwerkt. Het Stanford Learning Lab stond model voor het Learning Lab van het eind 1998 met regionale steun opgerichte Maastricht McLuhan Institute (MMI) aan de UM. Binnen MMI wordt geëxperimenteerd met ICT-toepassingen in groepsgerichte onderwijsvormen, die kenmerkend zijn voor het Maastrichtse probleem gestuurd onderwijs (pgo). Daarbij gaat het onder meer om electronische blokboeken en interactieve leeromgevingen. Voorafgaand aan de rede van Friedlander verzorgt MMI een interactieve workshop over ICT en het probleem gestuurd onderwijs.

Naast directeur van het Stanford Learning Lab, is prof. Larry Friedlander sinds 1965 als hoogleraar Engelse literatuur en theaterwetenschappen verbonden aan Stanford University. Hij is onder meer gespecialiseerd in Shakespeare. In 1990 richtte Friedlander de Interactive Shakespeare Group op, samen met hoogleraren van het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology (VS). Doel: de ontwikkeling van digitale toepassingen voor de bestudering en presentatie van Shakespeare, inclusief een interactief elektronisch archief.
De Tans wisselleerstoel is genoemd naar de grondlegger van de UM, dr. J. Tans, en moet als motor fungeren voor de vernieuwing van het Maastrichtse onderwijs .

Noot voor de pers
Meer informatie over de rede van prof. Friedlander en de workshop ICT en pgo geeft directeur Anneke Eurelings van MMI, tel 043-388 2526. Locatie: MMI Grote Gracht 82 Maastricht.
Het programma staat ook op Internet www.mmi.unimaas.nl (zie news , newsletter).
De afdeling PR en Voorlichting is bereikbaar via tel 043 388 2671. Email (m.schrijnemaekers@voorlichting.unimaas.nl)
De persberichten van de UM staan op Internet www.pers.unimaas.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie