Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prins van Oranje bezoekt Marokko

Datum nieuwsfeit: 24-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

24/10/00 Prins van Oranje bezoekt Marokko

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje brengt van dinsdag 24 oktober tot en met donderdag 26 oktober 2000 een bezoek aan Marokko. Hij zal tijdens dit bezoek in Rabat een ontmoeting hebben met Zijne Majesteit Koning Mohammed VI. Tevens bezoekt de Prins in de hoofdstad het Mausoleum van Koning Mohammed V, de oude stadswijk en een drinkwaterstation. In Casablanca spreekt hij met Marokkaanse en Nederlandse zakenlieden en bezoekt hij de Moskee Hassan II. Tijdens bezoeken aan de steden Al Hoceima en Tanger zal de Prins worden ingelicht over de ontwikkeling van het noorden van het land.

Het programma is in hoofdlijnen:

Dinsdag 24 oktober
11.00 uur Aankomst in Rabat. Ceremonieel welkom door de kroonprins, Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Rachid
11.45 uur Bezoek aan het Mausoleum Mohammed V.
14.00 uur Gesprek in Casablanca met vertegenwoordigers van Marokkaanse en Nederlandse bedrijven.
16.15 uur Bezoek aan Moskee Hassan II in Casablanca. 19.00 uur Receptie in residentie ambassadeur, voor in Marokko wonende Nederlanders.

Woensdag 25 oktober
9.00 uur Bezoek aan de stad Al Hoceima, noord-Marokko. Gesprek met Marokkaanse remigranten en bezoek aan de haven. 12.00 uur Bezoek aan Tanger. Bezichtiging van een vrijhandelszone in aanbouw. Bezoek aan Klaas Puul Shrimps International, in de haven van de stad.
20.30 uur Diner in het Koninklijk Paleis in Rabat, aangeboden door Zijne Majesteit de Koning, in aanwezigheid van Prins Rachid.

Donderdag 26 oktober
9.00 uur Bezoek aan de Drinkwatervoorziening van Rabat en Casablanca. 10.00 uur Bezichtiging van een deel van de Oudaïa-kasbah, in het oude deel van Rabat.
11.20 uur Bezoek aan het Benelux Visum Kantoor, in de Nederlandse ambassade.
15.00 uur Vertrek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie