Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 24-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands-Midden
3250 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 24 oktober 2000

Kop-staart-botsing Noordwijk
Op maandag 23 oktober ontstond rond 13.30 uur op de Van Panhuysstraat een kop-staart-botsing waarbij drie auto's waren betrokken. Een 45-jarige automobilist uit Noordwijk reed achterop de auto van 33-jarige Haagse. Deze kwam daarna tegen een auto van een 28-jarige man uit Vught. Beide laatste automobilisten stonden voor de rotonde te wachten om in te voegen . De Haagse is met nekklachten overgebracht naar het LUMC.

Automobilist laat fietser niet voor gaan Noordwijk
Doordat een 66-jarige Noordwijkse automobiliste maandag 23 oktober rond 14.25 uur op de Huis ter Duinstraat bij het afslaan vergat een tegemoetkomende fietser voor te laten gaan onstond tussen beide een aanrijding. De fietser, 52-jarige man uit Noordwijk, liep daarbij onder meer gekneuse ribben op. Hij is overgebracht naar het Diaconesseziekenhuis in Leiden.

Printerdieven aangehouden Hillegom
De politie hield dinsdag 24 oktober rond 02.00 uur op de Heereweg een 17-jarige Lissenaar en een 16-jarige Lisserbroeker aan. Beide personen worden verdacht van diefstal vanuit bouwketen op het bouwterrein aan de Arnoudstraat. De diefstal was kort voor de aanhouding gepleegd. Bij de aanhouding waren ze nog in het bezit van een printer, werkkleding en bouwhelmen. Beide verdachten zijn aangehouden.

Pillen gevonden? Naar het politiebureau Voorschoten
De politie roept kinderen en andere buurtbewoners van de Voorschotense wijk Bijdorp op om, wanneer zij nog pillen vinden, deze bij het politiebureau in te leveren. Maandagmiddag vonden een aantal kinderen een grote partij van duizenden pillen bij het speelveldje aan de Zwaluwweg en het Roerdomperf. De roze pilletjes diclofenac waren verpakt in bruine potjes die weer in een witte zak zaten. Ook de gemeentelijke vuilophaaldienst had bij het inzamelen een grote zwarte ton opgehaald met daarin een grote hoeveelheid dergelijke pillen. In totaal werden 160.000 pillen gevonden. Het is niet uit te sluiten dat in de wijk nog pillen worden gevonden. De pillen zijn bedoeld als ontstekingsremmers. Bij ondeskundig gebruik bestaat een risico voor de volksgezondheid. Bij inname van meer dan vijf stuks kan duizeligheid en misselijkheid, of erger, optreden. Bij de politie zijn nog geen incidenten gemeld van verkeerd gebruik van de roze pilletjes. De politie is een onderzoek begonnen naar de herkomst van de pillen.

Fietsers gebotst Leiden
Maandagochtend 23 oktober zijn op de kruising van het Schuttersveld met het Stationsplein twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Dit gebeurde rond 09:40 uur toen een 27-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn van het Schuttersveld linksaf richting station fietste. Ze werd bij het linksaf slaan in de linkerflank gereden door een vrouw die kennelijk wilde inhalen. De Alphense kwam ten val. Hoewel zij en de andere fietser nog wel met elkaar gesproken hebben, is de onbekend gebleven vrouw doorgefietst. Met een door een getuige bestelde ambulance is de vrouw uit Alphen, die aan de val een pijnlijk bekken overhield, voor controle naar het LUMC gebracht. De politie doet een oproep aan de onbekend gebleven vrouw, om zich alsnog bij de politie te melden. Het telefoonnummer is (0900) 8844.

Aanrijding Leiden
Een 76-jarige man uit Leiden is maandag 23 oktober 12:30 uur op de Churchilllaan met de auto achterop een autobus gereden. Toen de bus remde, reageerde de man te laat. Hij botste achterop de bus en liep daarbij een hoofdwond op. Met de ambulance is de Leidenaar voor behandeling naar het Diaconessenhuis gebracht.

Niet beroofd Leiden
Een onbekende jongen heeft maandagmiddag 23 oktober in de Wielmakersteeg geprobeerd de boodschappentas te stelen van een 86-jarige vrouw. De vrouw had juist op het Levendaal wat boodschappen gedaan. In de Wielmakersteeg probeerde omstreeks 16: 30 uur een jongen van een jaar of 10 haar tas uit haar handen te rukken. Twee bouwvakkers schoten de vrouw te hulp, waarop het ventje het op een lopen zette. De vrouw heeft aangifte gedaan. De politie zal de bouwvakkers benaderen voor een goed signalement van de jonge rover.

Man steelt fles drank Alphen aan den Rijn De politie heeft maandag 23 oktober rond 12.30 uur een 34-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden vanwege diefstal met geweld. De man had een fles drank gestolen uit een winkel aan de Provinciepassage. Hij werd daarbij betrapt door personeel. Een personeelslid werd door hem geslagen toen zij hem tegen probeerde te houden. Met de hulp van andere personeelsleden en enkele klanten kon de man worden aangehouden en overgedragen aan de politie.

Meisje van steiger gevallen Gouda
Een 10-jarig meisje is maandag 23 oktober rond 17.00 uur van een steiger gevallen. Zij heeft vermoedelijk nek- en rugletsel. Het meisje was op de steiger geklommen die voor haar woning stond. Zij is vermoedelijk van een hoogte van 2 tot 3 meter gevallen.

Man beroofd van spullen Gouda
Een 19-jarige man uit Gouda heeft aangifte gedaan van een beroving. De man liep op maandag 23 oktober rond 12.45 uur op de Estafetteweg toen hij werd aangesproken door een andere man. Die vroeg om een sigaret. Toen de Gouwenaar zei dat hij geen sigaretten had, werd hij door de man geschopt.Tijdens de daarop volgende schermusteling trok de aanvaller de jas van de Gouwenaar uit. Daarin zaten onder meer geld en een mobiele telefoon.

Diefstal uit woning Waddinxveen Een 60-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Weidezoom. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd tussen zondag 22 oktober 22.30 uur en maandag 23 oktober 07.45 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door gaten te boren in het raamkozijn. Weggenomen zijn een aantal schilderijen, een geldbedrag, klokken, een tas, leren jassen.

Diefstal uit woning Waddinxveen Een 52-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan het Papaverveld. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd op maandag 23 oktober tussen 01.15 uur en 08.00 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door middel van gaatjes boren. Weggenomen zijn een videorecorder en bankpassen. Uit een andere woning aan het Papaverveld werd eveneens ingebroken. Via dezelfde wijze kwam men de woning binnen. Een 37-jarige vrouw trof haar woning doorzocht aan. Weggenomen werd een portemonnee met bankpassen, CD's, een rijbewijs, een mobiele telefoon en een geldbedrag.

Mishandeling Boskoop
Een 17-jarige en een 18-jarige jongen uit Boskoop hebben aangifte gedaan van mishandeling door een 39-jarige man uit hun woonplaats. Deze laatste wordt ervan verdacht de twee zonder enige aanleiding te hebben geslagen en geschopt op de Dorpsstraat. Op zondag 22 oktober omstreeks 03.30 uur liep het tweetal met een andere vriend in de richting van de Dorpsstraat waar zij een groep mensen ruzie zag maken. Toen de 17-jarige probeerde de gemoederen te kalmeren, richtte de 39-jarige man zijn woede op de twee. De jongens liepen een pijnlijk gezicht op, één van hen hield tevens pijn aan een been.

Verkeerscontroles Krimpenerwaard Schoonhoven/Bergambacht/Lekkerkerk In het kader van 'Verkeerscontroles voor een veiliger Krimpenerwaard', het samenwerkingsproject tussen zeven wegbeheerders, Politie Hollands Midden en het Openbaar Ministerie, zijn op 18 oktober snelheidscontroles gehouden met behulp van de lasergun. De lasergun werd in Schoonhoven in de middaguren ingezet. Dat gebeurde op de Rotterdamseweg, Albert Plesmanstraat en de Beneluxlaan. De passanten hielden zich aan de maximum snelheid. In Bergambacht kregen vijf automobilisten een proces-verbaal omdat ze te hard reden. De controles werden tussen 17.45 en 18.45 uur uitgevoerd op de Lekdijk West. In Lekkerkerk stond de politie tussen 21.30 en 22.00 uur op de Tiendweg-West. Er werden geen overtredingen geconstateerd. Op de Kerkweg tussen 22.00 en 22.30 uur werden twee processen-verbaal uitgeschreven. Einde persberichten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...