Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Deel evenementenvuurwerk weg bij Haarman in Enschede

Datum nieuwsfeit: 24-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Deel evenementenvuurwerk weg bij Haarman

De Gemeente Enschede heeft vandaag een deel van het evenementenvuurwerk laten weghalen uit de opslagloods van de firma Haarman aan de Winterweg te Enschede. Uit controles van het Milieu Inlichtingen en Opsporings Team (MIOT) van het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM), is gebleken dat tot vandaag evenementenvuurwerk bij Haarman heeft gelegen dat van een zwaardere klasse is dan de verpakking aangeeft. De firma Haarman heeft geen vergunning om het vuurwerk van de door het MIOT vastgestelde gevarenklasse op te slaan.

De Gemeente Enschede is van mening dat zij geen enkel risico mag nemen als het gaat om de veiligheid. Omdat de firma Haarman niet in staat bleek om een andere locatie voor opslag te vinden, heeft de gemeente rauwelijkse bestuursdwang toegepast.

Deze week zijn de voorlopige resultaten beschikbaar gekomen van de controle die het MIOT bij de firma Haarman Vuurwerk heeft uitgevoerd. Deze controle maakt deel uit van een onderzoek bij 46 grote bedrijven waar evenementenvuurwerk ligt opgeslagen. VROM onderzoekt bij deze bedrijven de juistheid van de etikettering en classificatie van evenementenvuurwerk. Haarman is het eerste bedrijf waarvan de resultaten uit het inspectieonderzoek bekend zijn geworden.

De Gemeente Enschede heeft de firma Haarman daarop te kennen gegeven dat het onjuist geëtiketteerde vuurwerk op zo kort mogelijke termijn uit het bedrijf moet zijn verwijderd. Hiervoor heeft de firma Haarman tot donderdagavond 19 oktober de gelegenheid gehad.

De firma Haarman heeft vervolgens het afvoeren voorbereid en het betreffende vuurwerk gesorteerd en klaargezet, maar bleek zelf niet in staat een locatie te vinden. Op dat moment heeft de gemeente vanwege de mogelijk onveilige situatie bestuursdwang toegepast en haar verantwoordelijkheid genomen om de betreffende partij vuurwerk af te voeren naar een veilige locatie.

De bewoners en de bedrijven in de directe omgeving van Haarman Vuurwerk zijn inmiddels over de actie geïnformeerd

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie