Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beleidsplan Artsen Orde

Datum nieuwsfeit: 24-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Beleidsplan

24 oktober 2000

Op 28 september jongstleden is de startconferentie van het project Interactieve beleidsontwikkeling voor de Orde gehouden, in het Ervarium van KPMG. Het Ervarium biedt de mogelijkheid om tot 24 personen, met behulp van even zovele aan een centrale verwerkingseenheid gekoppelde computers, tegelijkertijd te laten werken aan een veelheid van onderwerpen die een rol spelen in de ontwikkeling van beleid.

Meer dan 20 personen van binnen en buiten de Orde hebben die dag gekeken naar ontwikkelingen die de komende jaren van belang zijn voor de Orde en haar achterban. Een greep daaruit:
Meer financiële middelen voor de zorgsector.
Artsentekort.
Toename netwerkorganisaties.
Meer vrouwen in het vak.
Toename deeltijdarbeid, flexibele banen.
Taakverschuivingen tussen arts en verpleegkundige. Toename marktwerking in de zorgsector.
Ziekenhuis van de 21e eeuw.
Veranderingen in de besturing van de zorgsector. Van aanbodgerichte naar vraaggestuurde zorg.
Kwaliteit, doelmatigheid en transparantie van de zorg. Schaarste van het zorgaanbod, resulterend in wachtlijsten. Zelfstandig ondernemerschap in de zorgsector, ook voor andere professionals.
Veranderende rol van een brancheorganisatie als de Orde.

Deze serie, voor medisch specialisten - en daarmee voor de Orde! - relevante ontwikkelingen zullen verder worden uitgewerkt voor de twee vervolgconferenties, die zullen worden gehouden op 24 november en op 1 december aanstaande. Ook op internet willen wij hierover graag met u discussiëren. Het is namelijk de bedoeling om, rekening houdend met al deze veranderingen, samen met u de Orde tot organisatie met een belangrijke toegevoegde waarde voor alle leden en voor de medisch-specialistische gezondheidszorg te maken.

Inmiddels hebben zich al enkele collegae gemeld voor deelname aan de vervolgconferenties op 24 november en 1 december aanstaande. En ook bij het Ervarium waren al verschillende deelnemers uit kringen van belangstellende medisch specialisten en AGIO's, die via de Jonge Orde hun belangstelling kenbaar hadden gemaakt. Zo kunnen we vanaf het begin van de beleidsontwikkeling rekening houden met de ervaringen, opvattingen en verwachtingen die leven onder zo breed mogelijke lagen van onze huidige en toekomstige `achterban'. Heeft u belangstelling voor deelname in het vervolg van de beleidsontwikkeling, meld u dan aan via het bestuurssecretariaat van de Orde, telefonisch (030 28 23 377) of via E-mail ((secr@ordemeds.nl)). Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met u op om nadere afspraken te maken over de wijze waarop u uw inbreng zou kunnen leveren.

Ga naar : Nieuwspagina van de Orde van Medisch Specialisten Volgend artikel : Inhaalslag wachttijden

© copyright ORDE 2000 home . index . email/adres . Artsennet

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie