Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maastricht: dodelijk verkeersongeval op A-2

Datum nieuwsfeit: 24-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 24-10-2000 Persbericht regiopolitie Limburg Zuid
Dinsdag 24 oktober 2000

District Maastricht

Maastricht, dodelijk verkeersongeval op A-2
Vanmiddag heeft op de autosnelweg Maastricht richting Luik ter hoogte van het woonwagencentrum De Vinkenslag een dodelijk verkeersongeval plaatsgevonden.
Een Duitse trekker met oplegger reed vanmiddag omstreeks 16.40 uur met een zeer lage snelheid over de vluchtstrook van de autosnelweg in de richting van Luik. Dit gebeurde kort voor de afrit van de autosnelweg ter hoogte van het woonwagencentrum De Vinkenslag te Maastricht. Een klein model vrachtauto, een autoambulance, is door nog geheel onduidelijke redenen frontaal achterop de trekker met oplegger gereden. De bijrijder van de autoambulance was op slag dood. De chauffeur van de autoambulance is zwaar gewond door een ambulance van de GGD overgebracht naar het nabij gelegen academisch ziekenhuis te Maastricht. Over zijn toestand is nog niets bekend. De 43 jarige chauffeur van de Duitse trekker met oplegger (rijdend voor een internationaal transportbedrijf uit Neubörger) is meteen na het ongeval door de politie overgebracht naar het politiebureau te Maastricht waar hij werd opgevangen en vervolgens ook gehoord omtrent het gebeuren.
De autosnelweg in de richting van Luik werd tengevolge van het verkeersongeval geheel geblokkeerd. Er ontstond een enkele kilometers lange stilstaande file.
De brandweer van Maastricht en de vrijwillige brandweer van Eijsden verleende ter plaatse hulp. De autoambulance is totaal beschadigd. Deze is door een bergingsbedrijf weggesleept.
De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval.
Het verkeer kon omstreeks 18.30 uur weer geheel gebruik maken van beide rijstroken van de autosnelweg. De file was daarna snel opgelost.

(Er kan nog niets zeggen omtrent de identiteit van de betrokken personen. Na het bekend worden van de identiteit zal eerst de familie van de slachtoffers op de hoogte gebracht moeten worden van het gebeurde.)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie